Brighter`s uutisia

 

11.11. Ruskan pennut syntyivät 9.11. (2 ruskeaa narttua ja 2 mustaa urosta. Heti seuraavana

päivänä Dollylle 1 musta urospentu ja 1 ruskea narttupentu.

Samaan aikaan luovutimme Minnin pennut maailmalle. Onnea matkaan Lila, Baloo, Niilo, Perro, Simba ja Rekku.

6.10. JIHAA, Dolly ja Ruska ovat molemmat tiineitä. Dollyn ja Pentulin ja Ruskan ja Eddien pennut syntyvät viikolla 45. Molemmista pentueista ruskeita ja/tai mustia pentuja.

Minnin suloiset pentupallerot nyt 2 viikkoa ja kaikilla silmät avautuneet. Painoa on tullut runsaasti lisää.

21.9. Minni synnytty tänään 7 suloista keltaista isoa pentua. Kokoa niillä 460g - 550g.
5 urosta ja 2 narttua. Emo ja pennut voivat erinomaisesti.

27.8. Minnin ultrassa näkyi useita pentuja. Ozkun ja Minnin pentujen syntymäaika on viikolla 38.

2.6. Tänä keväänä on Brighter`s koirista poisnukkunut Brighter`s Black Label, "Siiri" ja sen kaksi pentua, Brighter`s Cinderella, "Ella" sekä Brighter`s Cool Carlos, "Kapu". Heidän perheille lämpimät osanottomme.

2.6. Diian pojat Wäinö ja Aku ovat muuttaneet omiin koteihinsa. Wäinö meni Sulon, Brighter`s Charming Simba, kaveriksi Potinkaroille ja Aku Peikon, Brighter`s Versace Eros, kaveriksi Ari Perkiön kotiin. Onnea matkaan pojat!

Brighter`s Yo Man, "Wäinö  
Brighter`s Yo Yo, "Aku"  
Aku ja Wäinö  

 

17.2.2017 Meille tulee pentuja yhdistelmästä Brighter`s Queen of Texas (Diia) - Waterline`s House Blend (Pentuli). Pennut syntyvät viikolla 12. Ne ovat ruskeita ja/tai mustia.

 

19.10. Kaikki Minnin pennut lähteneet uusiin koteihinsa. Onnea matkaan!

10.8. Minnin pennut 6 vkoa

Brighter`s Xena

Brighter`s Xsara

Brighter`s Xandra

Brighter`s Xoxo
Brighter`s Xerxes
Brighter`s Xzibit
Brighter`Xenio
Kuva tulossa Brighter`s Xander

 

18.9. Minnin pennut 5 viikkoa. Hurjasti ovat kasvaneet ja ovat nähneet uusia perheitään.

5.9. R.I.P. Brighter Ujarak alias Romeo (11.10.2015 - 5.9.2016). Joskus on pakko luovuttaa.  Surullisin mielin kanssasi Tiia + perhe.

13.8. Minnin ja Macin pennut syntyivät tänään. 8 keltaista pentua, joista 4 on uroksia ja 4 narttuja. Minni ja pennut voivat erinomaisesti.

20.7. Minni on tiineenä! Meille tulee siis pentuja viikon 32 loppupuolella.

27.6. Suru-uutisia, Brighter`s Hat Trick, "Viivi" on nukkunut pois alle 7 vuoden ikäisenä.

24.10.2009 - 27.6.2016

Lämpimät osaanotot Nuotiomaan perheelle. Surussanne mukana.

Tiinalle muistoksi suloinen kuva Viivistä 4 kk ikäisenä pentutreffeillä.

7.6. Millan pennut on nyt rekisteröity ja ovat pönöttäneet jo pöydälläkin. Tässä otokset. Kasvattaja olis voinut pidellä heitä vähän kivemmin pöydällä mutta tässä nyt he kaikki kolme

Brighter`s Water Lily
Brighter`s Wrecking Ball
Brighter`s Win-Win

 

15.5. Esteri, Brighter`s Royal Princess, saavutti Vitijärven mejä-kokeessa tuloksen AVO1, 45 pistettä ja oli kokeen paras koira. Niin on tyttö tullut äitiinsä ja äidin äitiin myös. Paljon onnea Annukka ja Esteri!

14.5. Ela, Brighter`s Light My Fire on valmistunut etsijäkoiraksi. Siitä onnittelemme suuresti Marjaa ja Elaa! Olemme niin ylpeitä teistä.

17.4. Millan mustat pennut syntyivät 17.4. Pennuista vapaana vielä yksi urospentu.

7.4. Saimme suru-uutisia Helsingistä. Siirin ja Gunnarin pentu Brighter`s Easy-Peasy, "Jesse" on nukkunut pois 8,5 vuoden ikäisenä. Lämpimät osaanotot Luukan perheen suureen suruun.

6.4. Pönötyskuvat Maffyn ja Mörkön pennuista. Pennut noin 6 vkoa. Kuvat Karola Kahrila

Brighter`s Varvatos Artisan, "Aras"  
Brighter`s Vintage Bloom, "Heta"  
Brighter`s Vanderbilt  
Brighter`s Versace Vania, "Vania"  
Brighter`s Viva La Vinna, "Vinna"  
Brighter`s Versace Dreamer, "Obi"  
Brighter`s Versace Eros, "Peikko"  
Brighter`s Versace Oud Noir, "Mölli"  
Brighter`s Versace Pour Homme, "Manu"  
Brighter`s Versace Versus, "Speedo"  

 

16.3. Milla on ultrattu ja pentuja on tulossa sulho Leon kanssa. Brighter`s Ob-La-Da - Carpenny Leonard.

5.3. Saimme suruviestin Töölöstä. Brighter`s Big Boss, "Sulo" on nukkunut pois.

Osanottomme Sjömanin perheen suureen suruun.

21.2. Maffyn ja Mörkön pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Silmät aukesivat eilen, tasan 2 viikkoisina.

Milla, Brighter`s Ob-La-Da on astutettu Leolla, Carpenny Leonard. Kolmen viikon kuluttua ultrassa selviää onko astutus onnistunut.

Pikkuinen Romeo, Brighter`s Ujarak kävi debytoimassa Latviassa kahdessa näyttelyssä. Molemmissa se oli ROP-pentu ja KP.

10.2. Maffyn ja Mörkön pennut syntyivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 7.2. Syntyi toinen suurpentue, kaikkiaan 11 pentua. Yhtä paljon kuin K-pentuja 5 vuotta sitten. Pennuista vain yksi on keltainen, uros, ja loput ovat mustia. Mustia on molempia 5. Synnytys sujui oikein mallikkaasti ja Maffy hoitaa pentujaan hyvin.

3.2. Saimme suru-uutisen Turusta. Brighter`s Dough Boy, "Arttu" on nukkunut pois. Otamme osaa Jannen suureen suruun.

5.1. Surun ja ilonpäivä ... yksi poistui tehden tilaa uusille...

Menetimme rakkaan reuhupetterimme. Diva menehtyi yllättäen imusolmukesyöpään. Vain muutama päivä sitten se vielä riekkui muiden kanssa. Niin valtava ikävä on.

Diva elementissään mökillä kesällä -14.

 

ja ilonpäivänä saimme ultrassa nähdä, että Maffy on tiineenä ja meille tulee pentuja neljän viikon kuluttua.

  

 

24.12. HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2016!

8.12. Kertun ja Danten pennut ovat nyt muuttaneet uusiin koteihin. Br. Usha muutti Järvenpäähän Schwarzin perheeseen, Br. Ulyssa Vantaalle Suvin kaveriksi, Br. Ulbrecht Hyvinkäälle Nooran ja Juhon pikkuiseksi, Br. Ulrike Helsinkiin Annin ja Erikin perheeseen, Br. Umber Espooseen Davidin kaveriksi, Br. Ujarak Tiian, Samin, Jimpan, Mörkön ja Dumlen perheen pienimmäksi ja Br. Umberto Turkuun Ninan perheeseen. Kaikille murusille toivotamme hyvää jatkoa!. Ollaan yhteyksissä.

7.12. Brighter`s Muffin, "Maffy", on astutettu Brighter`s Jack Danielsin, "Mörkö", kanssa. Kevääksi toivomme mustia ja keltaisia pikkupalleroita.

29.10. Kertun pennut kohta kolmeviikkoisia. Silmät ovat avautuneet ja pientä tepasteluharjoittelua.

kuvassa 2 viikkoisia

28.10. Divan pikkutytöt ovat nyt molemmat lähteneet uusiin koteihinsa. Br. Tip Top, " Papu" Espooseen Anssi Toiviaisen kaveriksi ja Br. TitBit sijoitukseen Vantaalle Riina Tarantolan perheen kuopukseksi. Kotipesä toivottaa molemmille onnellista matkaa!

 

11.10. Kertun pennut syntyivät. Niitä on 8 ja kaikki ovat keltaisia. Uroksia 3 ja narttuja 5. Kaikki voivat erinomaisesti.

Samana päivänä uuteen kotiinsa on lähtenyt Brighter`s Super Trouper alias Fred, joka muutti Tinan, Ollin, Ellan, Kaisan ja Oskarin kaveriksi Espooseen/Latviaan. Onnea matkaan murunen!

  Fred 14vkoa

15.9. Kertun ultrassa näkyi useita pentuja. Onnittelut siis meidän iskä-Dantelle ja Kertulle tulevista pentusista. (Brighter`s Jet Set - Brighter`s Marshmallow). Pennut syntyvät viikolla 42.

12.9. UMN taipparit Raaseporissa, Br. Queen Berry, "Dolly" NOU1 !

6.9. Eilen lauantaina uuteen kotiin Nellin pennuista on lähtenyt Br. She is The One eli Oona, joka meni Raisioon Tinkan pikku-siskoksi Lindroosien perheeseen. Onnea matkaan murunen.

1.9. Diva synnytti meille 7 suloista pentua. 3 ruskeaa urosta , 2 ruskeaa ja 2 mustaa narttupentua. Suureksi suruksemme menetimme tämän pentueen kaikki urokset sekä 2 narttupentua. Saimme pitää kuitenkin yhden mustan ja ruskean narttupennun.  

Samana tiistaipäivänä Br. I Have A Dream, Rudolf jäljesti Hollolassa upeasti ensimmäisessä voittajaluokan kokeessaan VOI1  tuloksen. Paljon onnea Minna ja Rudi!

15.8. Vietettiin hieno pentutreffipäivä Br. R-pentueen kanssa "mummolassa" Mäntsälässä Tiinan ja Jarkon luona. Neljä viidestä pennusta pääsi tulemaan mukaan. Hertta-pentu aloitti juuri samana päivänä hypo-koirakoulutuksen eikä siksi päässyt nyt mukaan. Yritettiin ottaa pennuista myös pönötyskuvat, se oli aika vaikeaa ja näyttäisi, että parhaiten siinä onnistui tällä kertaa Gabby.

Nätit kasvokuvat heistä saatiin kuitenkin kaikista.

Esteri
Minni
Lahja
Gabby

Tässä koko juhlaporukka. Hauskaa oli. Kiitos kaikille osallistuneille ja erityisesti Tiinalle ja Jarkolle erityiskiitos treffipaikan tarjoamisesta sekä kaikesta muusta järjestämisestä.

 

10.8. Nellin pennut nyt sitten jo 7 viikkoisia. Eilen aurinkoisena sunnuntaipäivänä uusiin koteihin heistä lähtivät ensimmäisenä Br. Sealed With A Kiss eli Mimmi, joka meni oman emonsa kotiin Hyvinkäälle Ariken perheen kuopukseksi. Seuraavana lähti Br. Sharp Dressed Man Vironlahdelle Liikkasten pikkuiseksi ja kolmantena Br. Soldier of Fortune eli Luca, joka meni Espooseen Miiran kainaloiseksi Nordlundien perheeseen. Br. Super Trouper odottelee vielä meillä Latviaan matkalle pääsyä. Sen kaverina on myös pikkutyttö Br. She is The One.

Onnea matkaan pikkuiset ja tapaamisiin!

Tässä kaikista pönötyskuvat noin 6 viikkoisina

Br. Sealed With A Kiss Br. Sharp Dressed Man
Br. She is The One Br. Soldier of Fortune
 
Br. Super Trouper  

 

4.8. Diva , Br. Princess Godiva on astutettu ja todettu tiineäksi. Tulevien pentujen isä on nuori norjalainen uros Mambrino`s kennelistä, Mambrino`s Black Cap. Pennut syntyvät viikon 35 lopussa ja ovat luovutusikäisiä viikon 42 lopussa. Pennut ovat ruskeita ja mustia.

Hienoja uutisia myös Raisiosta - Tinka, Br. Love of My Life on läpäissyt taipumuskokeen Vehmaalla 1.8. Paljon onnea Tinka ja Jouni!!!!

16.7. Pennut kasvavat hyvin. Tepastelevat tukevasti ympäri pentuaitausta. Ne ovat saaneet jo ensimmäiset kiinteät ateriat. Kuvia heistä tulossa pian.

Yksi keltainen urospentu sekä yksi keltainen narttupentu vielä vapaina.

21.6. Nellin ja Oton pennut syntyivät.  Kolme eriväristä keltaista urosta ja yksi musta ja yksi keltainen narttu. Emo ja pennut voivat hyvin.

 

7.6. Riihimäki KR / Robert Akoplyan, Venäjä
Br. Jack Daniels AVO ERI AVK11 SA PU1 SERT ROP

Br. Ob-La-Da AVO ERI AVK2 SA
Br. Princess Godiva NUO EH

Se oli Mörkön kolmas tarvittava serti - vielä tarvitaan taipuminen noutajien kokeessa. Paljon onnea Tiia ja tänään rotunsa paras Mörkö!


18.5. Nelli on tiineenä! Meille tulee siten pentuja yhdistelmästä Brighter`s Juicy Couture - Neptunes Legacy King Kong. Pennut syntyvät juhannuksena ja ovat luovutusikäisiä elokuun puolessa välissä.  Pennut voivat olla mustia ja/tai keltaisia.

16.5. Kaikki pennut lähteneet jo uusiin koteihinsa. Br. Royal Princess, "Esteri" Annukka Volotisen kaveriksi Helsinkiin, Br. Royal Crown, "Gabby", Ida Sindhun perheeseen myös Helsinkiin, Br. Royal Blue, "Lahja", Mirva Lehtosen perheeseen Tampereelle, kultsu Ainon pikkusiskoksi, Br. Royal Highness, "Hertta", Kuusiston perheeseen Nurmijärvelle. Hertasta koulutetaan hypo-koira perheen tyttärtä auttamaan ja Br. Royal Jewels, " Minni", Ihatsun perheeseen Lahteen Etta-labbiksen pikkusiskoksi. Kaikille toivotamme onnellista jatkoa!

Kuva: Aliina Raunio

Dolly, Rudolf sekä Wiljo urakoivat 14.5. mejäkokeissa tuloksin

Br. Queen Berry AVO3 20 pistettä

Br. I Have A Dream AVO1 46 pistettä. Rudi siisrtyi siten voittajaluokkaan

Br. Quasimodo ensimmäisessä mejäkokeessaan mutta ei vielä tuloksille

Hurjasti onnea jokaiselle!

 

2.5. Martan pennut noin 6 viikkoisia. Ekat pönötyskuvat.

Brighter`s Royal Princess
Brighter`s Royal Highness
Brighter`s Royal Crown
Brighter`s Royal Jewels
Brighter`s Royal Blue

 

1.5. Mejä kokeessa Hollolassa Brighter`s Queen Berry ekalla yrittämällä AVO1 42 pistettä ja Brighter`s I Have A Dream AVO1 48 pistettä. Huikeat onnittelut Dolly ja Jarkko sekä Rudolf ja Minna!

23.3. Martan suloiset pennut ovat syntyneet. Pentuja on 5 ja ne kaikki ovat mustia narttuja. Emo ja pennut voivat oikein hyvin. Martta hoitaa pentujaan kokemuksella ja tunnollisesti. Se ei juurikaan malta pysyä poissa pentukaukalosta.

Tässä kaikki 5 vastasyntynyttä ja yksi heistä 3 päivän ikäisenä.

16.2. Martta ( Brighter`s IBelieve) on tiineenä! Sen sulho on Nakke (Naiken Xavier). Pennut syntyvät viikon 12 lopulla. Ne voivat tästä yhdistelmästä olla mustia ja/tai ruskeita.

1.2. Synttärihumua myös tänä päivänä. Paljon onnea Brighter`s C-pennut ainukainen tyttö Ella ja sen veljet Kapu, Sulo, Vili ja Osku! Tämänkin pentueen syntyminen jäi meidän mieliimme omana ikimuistoisena tapahtumana - 4 henkeä ahdettuna yhteen huoneeseen, jossa lämpö nousi niin korkeaksi, että ikkunatkin valuivat vettä.....

Tässä onVili 6vkoa

30.1. Brighter`s Q-pennut tänään 1-vuotta. Paljon onnea Diia, Luna, Kira, Dolly, Inki, Wiljo, Kalervo, Carlos ja Masi!

Tässä he ovat vielä Martta-emon kainalossa

 

18.1. Brighter`s K-pennut 4 -vuotta. Paljon onnea Oili, Melli, Sunny, Caro, Peppi, Dippi, Kiia, Jeppe, Toivo, Valo ja Alf! Mamma Fellaa onnittelemme myös valtaisasta pentueesta!

voi duudelis, kukahan heistä hän on...

2.1.15 Brighter`s J-pennut 4-vuotta. Paljon onnea Bella, Nelli, Titu, Mörkö, Nero, Bontso ja meidän Dante!

24.12. Brighter`s Light But Heavy, "Niilo" 23.2.2012 - 24.12.2014

Kuvassa Niilo 6 vkoa (vasta äsken)

Saimme suru-uutisen pohjoisesta Koiviston perheeltä. Niilo on nukkunut pois vaikean sairauden uuvuttamana vain vähän alle kolmen vuoden ikäisenä. Osanottomme Koiviston perheen suureen suruun.

JOULU 2014

Hyvää Joulua kaikille kasvateillemme perheineen ja kiitokset kuluneesta vuodesta.

Tuhannet kiitokset näistä ihanista joulukoirakuvista

Brighter`s I Am ja Emphatic Edwina Brighter`s Queen of Streets

Brighter`s Muffin ja Queen of Texas

Brighter`s Novelle ja Knight Rider

Brighter`s I Have A Dream

Brighter`s Love of My Life

 

8.11. Brighter`s B-pennut 11v. Paljon onnea Coxi, Siiri, Sulo, Honey ja Jasper!
Edi aina muistoissamme.

Harmaaparrat Coxi ja Siiri

6.11. Brighter`s E-pennut 7v. Paljon onnea Miles, Masi, Piki, Roope, Rölli, Jesse ja Elli!

 

24.10. Brighter`s H-pennut 5-vuotiaita. Paljon onnea Emma, Happy, Viivi, Eppu, Bogi ja Hatti!

Hatti ja Viivi 5v.

 

20.10. Brighter`s N-pennut 2-vuotiaita. Paljon onnea Minni, Nelli, Basso, Rocky ja Remu!

Basso ja Minni viettävät synttäreitään.

15.10. Brighter`s Killing Me Softly geenitestit EIC N/N ja HNPK N/N

4.10. Terveystuloksia: Br. Princess Godiva - silmät terveet, lonkat AA, kyynärät 0:0, Br. Marshmallow - geenitestit HNPK N/N, EIC N/N

13.9. Porvoo KR, Saija Juutilainen

Br. Nelson NUO ERI NUK1 SA PU4
Br. I Have A Dream AVO ERI
Br. Juicy Couture AVO ERI AVK2
Br. Jet Set AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT

Dante

Samana päivänä meidän pikku reuhupetteri täytti kokonaiset 1 vuotta.
Paljon onnea tämän P-pentueen ainukainen, Diva!

Diva Lohjalla viettämässä synttäreitään.

31.8. Tervakoski KV, Kaj Falck Andreasen
Br. Princess Godiva JUN ERI JUK4

Br. Novelle NUO ERI

Br. Killing Me Softly AVO EH AVK4

Br. Jet Set AVO ERI AVK3

30.8. Club Show, Tuomarinkartano, Sander Nugteren ja Rebecca Hodge

Brighterseistä paikalla Dolly, Diia, Wiljo, Diva, Basso, Minni, Maffy, Minttu, Sunny, Sulo, Rudolf, Mörkö, Caro, Milla. Hienoja sijoituksia ja hieno päivä mukavien ihmisten seurassa. Kiitos kaikille!

12.8. M-pennut 2 vuotta. Paljon onnea Kerttu, Minttu, Emmi, Martta, Mai, Maffy, Pentti ja Onni!

Alla Martta, Kerttu ja Maffy viettämässä synttäreitään.

8.8. World Dog Show

Tuomari: Guy Spagnolo

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK1 SA

Br. Mascarpone NUO ERI

Tuomari: Anthony Allen/UK

Br. Jack Daniels AVO EH

6.8. Erkkari Tuomarinkylässä

Tuomari Glenice McClure, Australia

Br. Queen Berry, narttupennut 5-7kk, 4. sija KP

Br. Quasimodo

Br. Of Course, JUN H

Br. Princess Godiva, JUN H

Tuomari: Kirsi Luomanen

Br. I Have A Dream, AVO EH

Br. Jack Daniels, AVO EH

Tuomari: Carol Raynolds, UK

Br. Mascarpone NUO ERI

Br. Black Label, VET ERI, VEK3

20.7. Mäntsälä KR

Tuomari: Pekka Teini

Br. I Have A Dream AVO ERI AVK3

Br. Killing Me Softly AVO EH AVK1

Br. Novelle NUO ERI NUK1 SA PN4 VARASERT

Minni

Samana päivänä Mejässä Mouhijärvellä ahkeroi Br. Cinderella tuloksin VOI2/35 p. Tuomarin loppukaneetti oli " sitkeä jäljestäjä vaikeassa maastossa".

15.7. Hollolassa Mejä-kokeessa 2 Brightersiä:

Br. I Have A Dream AVO2/36 p.
Br. Cinderella VOI1/44p.

Paljon onnea molemmille!

13.7. Brighter`s D-pennut tänään 8 vuotiaita. Parhaimmat onnittelut Arttu, DD, Retu, Elmo, Duffy, Helmi ja meidän Dina. Vilho ja Muppe muistoissamme.

8.7. Brighter`s Hat Trick ensimmäisessä Mejä-kokeessaan tuloksin AVO2/35 pistettä. Paljon onnea Viivi ja Tiina!

6.7. Karjaa KR
Tuomari Win Welles, Netherlands
Br. I Have A Dream AVO ERI AVK2 SA

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK1 SA PN2 CERT

Onnea molemmille hyvin menestyneille!

Caro

2.7. Brighter`s Big Bang, "EDI", Edi-eno, 8.11.03 - 2.7.14

Nuku rauhassa kiertolaispoika. Lämpimät osanotot Kakkurin perheelle.

1.7. Hollola, Mejä-koe

Br. Cinderella VOI1/41p.

28.6. Forssa KR

Tuomari Oliveira Rui, Portugal
Br. Princess Godiva JUN ERI JUK4

Br. Of Course JUN ERI JUK4
Br . One Joker Man JUN ERI

Br. Killing Me Softly AVO EH
Br. Love Of My Life AVO ERI AVK2 SA

14.6. Kotka KV

Tuomari Arja Koskelo

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK1 SA PN1 SERT CACIB ROP

Br. Novelle NUO ERI NUK2

Br. Killing Me Softly AVO EH

Br. Jack Daniels AVO EH

Toni ja Caro, superonnittelut!

8.6. Lohja ryhmis.

Tuomari Pia Itkonen

Br. Jet  Set AVO ERI AVK2 SA PU3 VARASERT

Br. Nelson NUO EH NUK2

Br. Killing Me Softly AVO EH

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK2 SA

7.6. Q-pentujen treffit Mäntäsälässä. Kiitokset kaikille ikimuistoisesta päivästä. Erityiskiitos Tiina-mummille hienoista järjestelyistä ja treffipaikasta.

Mukana pennuista vasemmalta Dolly, Carlos, Masi, Luna, Ira, Wiljo, Inki, Diia, emo Martta, mummo Elli, täti Iitu, serkku Diva, iso-mummo Siiri sekä täti Ella.

31.5. Turku ryhmis

Tuomari Anne Buvik

Br.Killing Me Softly AVO EH

Br. Jack Daniels AVO EH AVK3

Br.Jet Set AVO ERI AVK1

Br. Princess Godiva PEN2

27.5. Brighter`s F-pennut tänään 6 vuotta. Paljon onnea Fella, Dora, Elli, Taavi, Kaapo, Jekku, Cola ja Nori.

Fella ja Taavi viettävät omia 6-vuotispäiviään samanlaisin herkuin.

25.5. Mikkeli KV
Tuomari: Pekka Teini

Br. Novelle NUO EH NUK1

Perniö taipumuskokeet

Br. Mascarpone NOU1

Hienoa Minttu!

24.5. Järvenpää

Tuomari: Inga Bonnez
Br. Of Course JUN ERI JUK1

17.5. Palveluskoirien erikoisnäyttely Tuomarinkartanossa

Br. Princess Godiva ROP pentu KP

Br. Jet Set AVO ERI1 AVK1 PU2 VASERT

Br. Marshmallow NUO EH
Br. Killing Me Softly AVO EH

Br. One Joker Man JUN EH

Br. Novelle NUO ERI NUK2

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK4

Br. I Have A Dream AVO EH

ja sitten ihanat teamiläiset korjaa jos jonkun tulos on pielessä :), pliiiis

10.5. Helsinki KV, Tuomarinkartano

Tuomari: Juta Haranen
Br. Jack Daniels AVO ERI AVK 2
Br. Princess Godiva, ROP pentu KP

Br. Marshmallow JUN EH
Br. One Joker Man JUN EH
Br. Juicy Couture AVO ERI AVK3

Br, I Have A Dream AVO EH

26.4. Lahti KV

Tuomari: Rainer Vuorinen

Br. Princess Godiva, NP1, KP, ROP pentu

Br. Nelson NUO H, NUK4

Br. I Have A Dream, AVO H

Br. Jack Daniels, AVO H

Br. Jet Set, AVO EH

Br. Ob-La-Da JUN EH

Br. Novelle NUO ERI, NUK1 SA

Br. Marshmallow NUO EH

Br. Killing Me Softly AVO EH, AVK2

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK1, SA, PN2, VASERT

Hyvä ryhmä brightersejä taas liikkeellä. Tällä kertaa tuomari tykkäsi vaan meidän tytöistä. So What!

22.4. Synttärisankareina jo 1-vuotiaat Brighter`s O-pennut. Superonnittelut Enkku, Sulo, Rocky, Osku, Lissu ja Milla.

Happy-mamma ja 6 O-pentua

20.4. Loviisa ryhmis
Tuomari: Marja Kosonen

Br. Jack Daniels, AVO ERI AVK1 SA  PU1 Sert ROP

Br. I Have a Dream AVO ERI AVK2 SA
BR. Juicy Couture, AVO ERI AVK2 SA

Br. Marshmallow, NUO ERI

Huikeaa! Kiitos ja onnea kaikille kasvateilleni!

Mörkö ROP!!!

19.4. Imatra KV

Tuomari Elena Ruskovaara

Br. I Do AVO ERI AVK1

10.4. Edellis viikkojen aikana uusiin koteihinsa ovat lähteneet Martan pennuista myös Brighter`s Queen of Streets, "Ira", joka muutti Kotkaan Grönlundin perheeseen ja Brighter`s Quantas, "Carlos" Vantaalle Ella Virran perheeseen. Heillekin toivotamme onnellista jatkoa. Nähdään!

28.3. Martan pennuista uusiin koteihinsa ovat lähteneet Brighter`s Queen of Texas, "Diia", joka muutti Maffyn kaveriksi Myllypuroon, Brighter`s Queen Elizabeth, "Inki", Ivarsin perheeseen Tapanilaan, Brighter`s Quickley, "Masi", Koskisille Tapaninvainioon, Brighter`s Quasimodo, "Wiljo" Saarisille Hämeenlinnaan, Brighter`s Quentin, "Kalervo", Luomalle Hämeentielle ja Brighter`s Queen of Sheba, "Luna", Saloille Kauniaisiin.
Kasvattikoti toivottaa kaikille murusille onnea matkaan!

   

Kalervon perhe sekä vieressä Diia ja sen isosisko Maffy          

Onks Wiljoo näkyny?

  On ja se noutaa jo hienosti.

 

18.3. Brighter`s I-pennut 4-vuotta. Paljon Onnea Iitu, Martta, Seita, Fanni, Rudolf, Koda ja Laku.

18.3. Eläinlääkäri on tarkastanut ja siruttanut pennut. Kaikki hyvin pennuilla. Kuvat jokaisesta nimien kera löytyy pentueet osiossa.

Tässä suloinen Quantas sivuprofiilikuvassa.

15.3. Martan pennut jo 6 viikkoisia. Ne ovat tavanneet uudet perheensä, olleet ulkona, syöneet matolääkettä kahdesti, seisoskelleet vapisevin jaloin pöydällä pönötyskuvia varten kahteen otteeseen, tavanneet laumamme muut koirat, riehuneet keskenään pentuaitauksessaan ja muualla kotonamme, syöneet valtavat määrät ruokaa neljästi päivässä, nukkuneet nätisti hiljaa läpi yöt, tänään tutustuneet variksen raatoon ja kestokaniin, haistelevat vielä ensi viikolla verijälkeä ja eläinlääkäri tutkii heidät ja laittaa mikrosirut   -  ja kohta ne lentävät pois kasvatuskodista.

Muutama Aliinan ottama kuva suloisista palleroista

  

 

23.2. Jyväskylä KV
Tuomari Inga Bonnez, Tanska
Br. Jack Daniels AVO ERI AVK1 PU1 SA SERT CACIB

Mahtavaa Mörkö! Superonnittelut Tiia ja Emmi!

Tänään Mörkön lisäksi juhlivat myös Brighter`s L-pennut. Paljon onnea 2-vuotiaat

Tinka, Bella, Sohvi, Ela ja Niilo!

Kuka mahtaa olla hän, Tinka, Bella vai Sohvi?

20.2. Synttärisankareita tänään Brighter`s G-pennut. Paljon onnea 5-vuotiaat Osku, Keesi, Buster, Jojo, Pate, Kalle, Viivi, Sohvi ja Chili. Terveisiä myös pentusten emo- Helmille!

Pentukoulutuksessa mukana Keesi, Pate ja Chili.

 

1.2. Labbiserkkari Hyvinkäällä

Tuomari: Richard Stafford, UK

Br. Nelson JUN H
Br. I Have A Dream AVO EH
Br. Jack Daniels AVO EH

Tuomari: Penny Carpannini, UK

Br. Love of My Life NUO EH
Br. Marshmallow JUN EH
Br. Milkshake JUN ERI
Br. Muffin JUN ERI
Br. Mascarpone NUO EH
Br. Ob-La-Da JUN ERI
Br. Novelle NUO EH
Br. Juicy Couture AVO ERI
Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK4
Br. Killing Me Softly AVO ERI

Kelpo joukko brightersejä mukana. Suurkiitokset talkoilla näyttelyä rakentamassa ja purkamassa ym. tehtävissä olleille kasvattieni omistajille. Kiitos Tiina, Pauliina, Maarit, Laura, Anu, Irma, Heidi, Tiia, Elina, Minna, Minttu ja Sari + tukijoukot!

Kuvassa jaossa olleita upeita palkintoja, jotka ei tälläkertaa osuneet meille :).

Erkkaripäivänä synttäreitään viettivät myös Brighter`s C-pennut eli paljon onnea 8-vuotiaat Elli, Kapu, Sulo, Vili ja Osku.


30.1. Martan pennut ovat syntyneet. 3 ruskeaa ja kaksi mustaa narttua ja kaksi ruskeaa ja kaksi mustaa urosta. Emo ja pennut voivat erinomaisesti.

19.1. Turku KV:

Br. Love of My Life, NUO EH NUK4

Br. Jack Daniels AVO EH

18.1. Synttärisankareita tänään Brighter`s K-pennut. Onnea 3-vuotiaat tytöt Kiia, Sunny, Caro, Dippi, Melli, Oili ja Peppi sekä pojat Jeppe, Valo, Alf ja Toivo.

 

4.1. Sukukokouksessa Mäntsälässä

Kokouslaisia neljässä sukupolvessa. Vasemmalta Elli, Diva, Siiri, Ella, Iitu ja Martta.

 

28.12. Onnellisia uutisia Martan ultrasta - pentuja on tulossa yhdistelmästä Siimline`s Texas Ranger - FI JVA Brighter`s I Believe. Pennut syntyvät viikolla 5. Ne voivat olla mustia ja/tai ruskeita.

Joulu 2013

Paljon kiitoksia ihanista joulukoirakuvista! Tässä niitä nähtäväksi.


Keesi ja Maffy

Milla ja Caro sekä Sulo

Bella ja Rocky

Arttu

 

Hatti ja Laku

 

18.12. Brighter`s Jimmy Bean, "Nero"

 

16.12. Lonkka-, kyynärkuvaus ja silmäpeilaussessio Mevetissä

Br. Monnet AA/00, silmät ok
Br. Milkshake AA/00, silmät ok

Br. Martell AA/22, silmät ok

Br. Marshmallow AA/00 silmät ?
Br. Mascarpone BB/11, silmät ok
Br. Muffin BB/22, silmät ok
Br. Novelle AA/00, silmät ok
Br. Nelson AA/00, silmät ok

14.12. Nordic Winner 2013, Messukeskus

Brighter`s Love of My Life, NUO ERI/Iren Naarits,Viro
Brighter`s Novelle, JUN ERI JUK 4
Brighter`s Kick Ball Change, AVO ERI AVK1, SA

Onnittelut hienosti pärjänneille kaikille kolmelle!

16.11. Kahdet synttärit on taas vietetty

ensin 5.11. 6-vuotta täyttivät E-pennut eli Elli ja sen veljet Miles, Masi, Piki, Roope, Jesse ja Rölli. Kasvatuskoti onnittelee.

Sitten heti perään 8.11. komeat 10-vuotta Brighter`s B-pennut.
Juhlavat onnittelut Coxi, Siiri, Jasper, Honey, Sulo ja Edi. Kymmenvuotiskuvia alla.

 

Synttärikakkua

Siiri ja Coxi                                                    Siiri

Jasper                                                                  Sulo

 

2.11. Laumamme uusin jäsen Brighter`s Princess Godiva, "Diva", (Chablais Overseas Treasure- Brighter`s I Do) lisätty koirat osioon.

     

27.10. Lahti KV

tuomari Pekka Teini

Br. Nelson, JUN EH

tuomari Nikola Smolic/Kroatia

Br. I Have A Dream, AVO ERI

Br. Jack Daniels, AVO ERI AVK2 SA

Br. Novelle, JUN ERI JUK1, SA, VSP JUN

Br. Muffin, JUN ERI JUK

Br. Killing Me Softly, AVO ERI AVK2, SA

Br. Force Major, VAL EH

27.10. Synttäreitä ovat viettäneet

20.10. 1-vuotta täyttäneet N-pennut eli paljon onnea 1-vuotiaat Minni, Nelli, Basso, Rocky ja Remu.

tässä te olette vastasyntyneinä Dina-emon kanssa

sitten 24.10. Brighter`s H-pennut eli paljon onnea 4- vuotiaat Emma, Happy, Viivi, Bogi, Hatti ja Eppu.

neljä teistä halauksessa

26.10. Labbisyhdistyksen Puppy & Veteran Show Hyvinkäällä:
Tuomarit: Kristina Wikberg ja Hanne Lehtonen

Kristinan arvioitavana

Br. Ob-La-Da, ensiesiintymisellään puppy 2 luokassa 1 sija

Br. Muffin puppy 5 luokka ja sija 4


Itselläni oli tilaisuus arvostella kaikki urokset sekä veteraaninartut


 

14.10. Madelief`s Fia 5.5.98 - 14.10.2013

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle rakas FIA, Fife, Pipe.

13.10. Br. Jack Daniels luonnetestissä Dobermannien majalla. Pisteet +175.

6.10. Hämeenlinna, Tuulos, ryhmänäyttely

Tuomari: Alar Muurisepp, Viro

Br. Nelson JUN ERI JUK4

Br. Jet Set AVO ERI AVK1 SA

Br. I Have A Dream AVO ERI AVK3

Br. Novelle JUN ERI JUK3

Br. Muffin JUN ERI

Kennel Brighter`s ROP KASV. KP: Hyväntyyppinen ryhmä. Kauniit koirat. Kauniit päät. Hyvät selkälinjat. Kaikki liikkuvat hyvin. Hyvin kehittyneet rintakehät. Hyvät luonteet.

 

5.10. Luonnetestissä Br. Killing Me Softly, " Sunny", +222 pistettä

14.9. Porvoo KR, tuomari Jouko Leiviskä

Br. Juicy Couture AVO EH AVK3

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK1 SA Sert VSP

Br. Killing Me Softly AVO H

Br. I Have A Dream AVO ERI AVK2

Br. Jack Daniels AVO H

Superonnittelut Carolle ja Heidille ekasta sertistä!

VSP Caro ja Heidi

13.9. Fannin (Br. I Do) ja Clintonin (Chablais Overseas Treasure) pentueeseen syntyi tänään yksi ainukainen pentu. Pikkuinen ruskea tyttö ja emonsa voivat hyvin.

7.9. Vantaa KR, tuomari Astrid Lundava, Estonia

Br. Nelson , JUN EH, JUK2

Br. I Have A Dream, AVO EH, AVK4

Br. Jack Daniels, AVO EH

Br. Jet Set, AVO ERI, AVK3

Br. Muffin, JUN ERI, JUK1, SA

Br. Novelle, JUN ERI, JUK3

Br. Love of My Life, NUO ERI, NUK1, SA, PN4

Br. Juicy Couture, AVO ERI, AVK1, SA, PN1, SERT, ROP

Br. Kick Ball Change, AVO ERI, AVK3

Br. Killing Me Softly, AVO EH

Kennel Brighter`s ROP KASV. KP

Huikea päivä meillä Hakunilassa. Suuronnittelut Elinalle ja Nellille SERTistä ja ROPista!!!! Onnea myös muille brightersiläisille upeista sijoituksista näyttelyssä. KIITOS!

    

 

1.9. Brighter`s Adalmina, "ADA" 14.3.2001 - 1.9.2013. Lepää rauhassa rakas ADA, APE!

27.8. Br. Cinderella PHN:n Mejäkokeessa Hollolassa, VOI1/42 pistettä!!!

25.8. Tervakoski KV. Mukana 8 Brightersiä.

Tuomarina Leila Kärkäs

Br. Nelson, JUN EH, JUK3

Br. Novelle, JUN EH, JUK3

Br. Muffin, JUN EH, JUK2

Br. Love of My Life, NUO ERI, NUK2, SA, PN4, VASERT

Br. Juicy Couture, AVO EH

Br. Killing Me Softly, AVO ERI, AVK3, SA

Br. KIck Ball Change, AVO ERI, AVK2, SA

Br. Force Major, VAL ERI, VAK2, SA

Kennel Brighter`s KASV, KP

Suurkiitokset kasvattieni omistajat!

Kuva: Jouni Lindroos

23.8. Oili ja Martta kävivät luonnetestissä Dobermannien majalla

Tuomari: Auli Kiminki

Br. Know How , "Oili" 156p.

Br. I Believe, "Martta" 105p.

Arviot kokonaisuudessaan luonnetestit osiossa Brighter`s sivulla.

17.8. Kouvola KV, tuomarina Eeva Rautala

Br. Juicy Couture, AVO ERI

Br. Mascarpone, JUN EH

14.8. Martan, Br. I Blieve, EIC-geenitestin tulos normaali N/N.

13.8. Fanni on tiineenä!!! Fannin, Br. I Do ja Clintonin, Chablais Overseas Treasure ruskeat pennut syntyvät viikon 37 lopussa.

     

CLINTON JA FANNI

       

12.8. Brighter`s M-pennut tänään jo 1-vuotiaita! Paljon Onnea Maffy, Kerttu, Mai, Minttu, Martta, Emmi, Onni ja Pentti.

Viivi-emo ja yksi teistä pienen pienenä

10.8. Labradorien Club Show Tuomarinkylässä.  Brightersejä ilmoitettu ennätyksellisesti 12.

Tuomarit Sonia Czajor, ja Monica Dowgiallo, Puola

Br. Martell, "Onni", PEN3 4

Br. Nelson, "Basso", PEN3 1

Br. Marshmallow, "Kerttu"

Br. Monnet, "Martta", PEN3 5

Br. Novelle, "Minni" PEN3 1

Br. Jet Set, "Dante", NOV 2

Br. King Kong, "Alf", poissa

Br. I Have A Dream, "Rudolf"

Br. Jack Daniels, "Mörkö"

Br. Juicy Couture, "Nelli" NOV 5

Br. Killing Me Softly, "Sunny"

Br. Force Major, "Dora", VAL 5

Laura ja Minni Junior Handler 1

Maarit sekä Minni ja Sunny Paras pari 1

Kiitos ikimuistoisesta päivästä!

                Best Junior Handler and Best Brace

                    Brighter`s Teamiläisiä

5.8. Br. Cinderella, PHN:n mejäkoe Hollola VOI1/40p. Blood tracking Winner class 1/40

  ELLA, THE TRACKER

30.7. Br. Cinderella, PHN:n mejäkoe Hollola VOI 1/43p. Blood tracking Winner class 1/43.

23.7. Br. Cinderella, PHN:n mejäkoe Hollola VOI1/47p.  Blood tracking Winner Class 1/47.

28.7. Helsinki INT Show

Tuomari: Patsy Hollings/ UK

Br. Juicy Couture, AVO ERI AVK2 SA

Br. Force Major VAL ERI VAK2

Br. Kick Ball Change AVO ERI

Br. Jack Daniels AVO EH AVK1

Kiitos mukavasta aurinkoisesta päivästä Tuomarinkylässä koirien esittäjät ja kannustusjoukot!

13.7. Syntymäpäiviään tänään viettävät Brighter`s D-pennut.

Paljon onnea 7-vuotiaat Arttu, DD, Retu, Elmo, Duffy, Muppe, Helmi ja Dina!

 

13.7. Hyvinkää Kr

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK 2

Br. Jack Daniels AVO ERI AVK 2

Br. I Have A Dream AVO ERI AVK1 SA PU1 CERT ROP

Minna ja Rudolf

 

7.7. Karjaa, Pekka Teini

Br. Novelle ROP pentu, K

Br. Jet Set, AVO ERI AVK2

Br. Muffin, JUN EH

Br. Mascarpone JUN EH

Br. Killing Me Softly AVO ERI AVK3 SA

Minni ROP pentu KP

6.7. Tammela, SNJ 50-vuotisjuhlanäyttely/

Br. Jack Daniels, AVO ERI AVK4/Karen Powel

Br. King Kong AVO ERI/Karen Powel

Br. Love of My Life, JUN ERI JUK2, SA/ Shaun Williamson

Br. Mascarpone, JUN EH/ Shaun Williamson

Br. Force Major, VAL ERI VAK1 SA PN3

Mikkeli/Esko Nummijärvi

Br. I Do, AVO EH

30.6. Tuusula

Br. Muffin JUN ERI JUK3/Peixoto/Portugal

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK3/Tina Peixoto/Portugal

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK1 SA PN2 VARASERT/Tina Peixoto/Portugal

Br. Jet Set AVO EH AVK2/ Tina Peixoto/Portugal

Br. Jack Daniels AVO EH AVK1/Tina Peixoto/Portugal

29.6. Hämeenlinna/Zofia Konderla

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK2 SA

15.6. Kotka/Igor Selimovig

Br. Mascarpone JUN EH

8.6. Orivesi/Kari Salminen

Br. Juicy Couture AVO EH AVK3

 

20.6. HYVÄÄ JUHANNUSTA!

kuva: Aliina Raunio

 

16.6. ja niin ovat kaikki O-pennut lähteneet uusiin koteihinsa. Meidän pikkukirppunenkin Br. Ob- La-Da, "Milla", lähti tänään sijoitukseen Heidin ja Tonin kotiin Espooseen, "Caron", Br. Kick Ball Change, kaveriksi. Hyvää matkaa pikkuinen!

Br.  Ob-La-Da, "Milla"

15.6. Eilen kotiin Lahteen lähti Br. Of Course, "Osku", joka muutti Jaana Korhosen perheeseen. Hyvää jatkoa pikkupoika!

13.6. Paljon on tapahtunut parissa viikossa.

- Alf ja Nelli kävivät luonnetestissä ja heidän tulokset on lisätty luonnetestiosioon

- Pennut on tarkastettu ja sirutettu, madotettu taas ja ne ovat tutustuneeet riistoihin

- 4 pentua on jo muuttanut uusiin koteihinsa - Br. One Joker Man, "Enkku" Jani Korhosen perheeseen Helsinkiin, Br. On The Rocks, "Rocky" Paula Hakolan perheeseen Lapualle, Br. Ob-La-Di, "Lissu" Jari Grönvallin perheeseen Poriin ja Br. Once In A Lifetime, "Sulo" Jari Virtasen ja Eeva Waldenin perheeseen Tampereelle. Hyvää matkaa pikkuiset!

- vielä meidän ilonamme täällä mökillä taapertavat Br. Of Course ja Br. Ob-La-Da. Typykkä heitti pois jo talviturkkinsakin käväisemällä järvessä ja todistamalla, että kyllä 7 viikkoinenkin osaa jo uida.

Brighter`s Ob- La-Da
Brighter`s Ob- La-Di
Brighter`s One Joker Man
Brighter`s Once In A Lifetime
Brighter`s Of Course
Brighter`s On The Rocks

 

29.5. Happyn pennut kasvavat kohisten. Happy on lähtenyt nyt omaan kotiinsa ja pennut pärjäävät nyt meidän ihmisten ja laumamme muiden koirien hoidossa. Uusia perheitä on käynyt heitä jo katsomassa. Ruokaa menee 4 kertaa päivässä.

tässä yksi heistä kantokorin vieressä, johon vielä toistaseksi mahtuu kaksi heitä ulos pihalle vietäessä .

27.5. Brighter`s F-pennut tänään  jo 5 vuotiaita. Paljon onnea  Fella, Nelli, Dora, Taavi, Kaapo, Nori ja Jekku!

 

Jekku ja Fella viettävät synttäreitään.

 

26.5. Dante kävi PHN:n järjestämässä Mejä-kokeessa Hollolassa ja sai TULOKSEN AVO3, josta olemme hyvin onnellisia. Tämä oli Danten uranavaus Mejäilyssä. Päivä oli hieno mukavan porukan kanssa. Kiitos!

12.5. Pentuset saivat ensimmäiset kiinteät ateriat ja matolääkettä. Hyvin maistui. Tepastelevat ympäri aitausta, johon ne on eilen siirretty pentulaatikosta. Kohta pääsevät ulos tuoreelle nurmikolle :) Suloisia ovat.

11.5. Rudolf ja Dante kävivät luonnetestissä. Brighters sivulla testipöytäkirjat.
Rudolf +98 pistettä ja Dante +129. Rentoja kavereita molemmat.

Näyttelytuloksia lähipäiviltä:

9.5. Tuomarinkylä palveluskoirat/ Reia Leikola-Waldèn

Br. Jet Set AVO ERI AVK3

Br. Jack Daniels AVO EH

Br. I Have A Dream AVO ERI AVK2 SA Vara Sert

Br. Kick Ball Change AVO ERI AVK2

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK1 SA PN4

Br. Love of My Life JUN ERI JUK1

11.5. Tuomarinkylä KV/ Bertil Lundgren/Ruotsi

Br. Juicy Couture AVO ERI AVK4

Br. Kick Ball Change AVO EH

Br. Jack Daniels AVO EH AVK2

5.5. Meidän laumamme kuningatar Madelief`s Fia täyttää tänään huikeat 15 vuotta.
Fia juhlii syntymäpäiviään arvokkaasti perhepiirissä. Paljon onnea rakas FIA!

  

Fia kotipihalla 15-vuotispäivänään.                          Jennin tekemä kakku Fialle.

2.5. Pennut noin viikon vanhoja. Paino on tuplaantunut. Happy hoitaa pesuettaan esimerkillisesti.

   

Happy ja paljon kasvaneet pennut.                              Onnellinen pentu.

22.4. Happyn pennut syntyivät illalla. Kaikki meni käsikirjoituksen mukaan ja saimme maailmaan 7 pientä kääpiötä. Narttuja 2 ja uroksia 5. Urospentuja vielä vapaana.

  

     Happy ja suloiset pennut

22.4. Happyn synnytys on hyvin hyvin lähellä...

21.4. Sipoo ryhmis. Tuomarina Harri Lehkonen. Br. Muffin pennut 5-7kk sija 2 ja KP, Br. I Have A Dream urokset AVO ERI AVK2, Br. Jet Set urokset AVO ERI. Kiitos Maarit uurastuksestasi!

20.4. Hyvinkäällä pentunäyttelyssä Br. Nelson ja Br. Novelle. Hienosti meni. Basso VSP pentu, KP ja Minni pikkupennut sija 2 , KP

   

Basso ja Tero - vetävä askel                                      Minni ja Maarit - hieno asento

Ylpeät eikä syyttä

 

15.4. Ryhmäkuvauksissa Mevetissä 5 Brightersiä: Light but Heavy, Killing Me Softly, Love of My Life, King Kong ja Love is in the Air. Kaikkien kuvat lähtivät Kennelliittoon tuloksina terve ja silmät olivat terveet myös. Odotamme lopullisia tuloksia.

8.4. Näyttelykuulumisia

31.3. Lappeenranta KV Br. I Do, "Fanny", AVO ERI/ Annette Bystrup/Tanska

06.4. Hyvinkää Palveluskoiraryhmis Br. Love of My Life, "Tinka", JUN ERI JUK 4 ja Br. Juicy Couture, Nelli" AVO ERI AVK3/ Saija Juutilainen

7.4. Helsinki Gardenia Mach Show, josta kivoja kuvia alla

Irma ja Kerttu Sininen, Tero ja Basso Sininen, Susa ja Onni Punainen, Maarit ja Maffy Punainen, Maarit ja Minni Sininen, Hanne ja Niilo Sininen ja sitten meidän prinsessa Laura veti parhaat ja voitti koko sinisten juniorihandlerikisan yhtenä nuorimmista osallistujista nuorimman koiran kanssa. Hienoa Laura ja Minni! Kaikilla muillakin meni esiintyminen oikein mallikkaasti.

 

27.3. "Happy", Brighter`s Happy Balloon on astutettu A Sense of Pleasure`s I Am a Joker, "Jokerin" kanssa ja pentuja on tulossa. Pennut syntyvät viikon 17 lopussa ja ovat luovutusikäisiä kesäkuun puolessa välissä. Pennut ovat mustia.

18.3. Brighter`s I-pennuille sydämelliset onnittelut 3-vuotispäivänä.

I-pentue kolmessa eri värissä.
Kuvassa keltainen Iitu, ruskeista Fanni, Rudolf tai Koda, mustista Martta, Seita tai Laku.

13.3. Meidän Ada täyttää tänään 12 vuotta. Paljon onnea Ape.

Ada mökillä

23.2. Synttärisankareita lauantaina ovat mustat yksivuotiaat Brighter`s L-pennut.

Paljon Onnea Sohvi, Bella, Tinka, Niilo ja Ela!

Kuka on kuka?

20.2. G-pennut 4-vuotiaita. Kotipesä onnittelee Helmiä ja sen suurpentuetta. Muistissa on

pentueajan hienot ja myös hurjemmat hetket kun taisteltiin Helmi-emon kanssa ikävästä nisätulehduksesta. Kaikki meni kuitenkin hyvin.

Paljon onnea Chili, Viivi, Sohvi, Keesi, Buster, Jojo, Pate, Kalle ja Osku. Demi on joukosta poissa.

Kuva pentutreffeiltä, jolloin pennut olivat noin ½ vuotiaita.

Vasemmalta: Sohvi, Buster, Keesi, Helmi, Chili ja Kalle

2.2. Hyvinkää, Labradorien erikoisnäyttely - mukana 10 brightersiä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5-7kk pennut, tuomari Ian Ganney, UK

Br. Marshmallow

Br. Mascarpone, Pen 1, KP

Br. Muffin

Br. Milkshake, Pen 2, KP

Juniorinartut, tuomari Anthony Allen, UK

Br. Love of My Life, JUN ERI

Avoimen luokan nartut, tuomari Anthony Allen, UK

Br. Juicy Couture, AVO ERI

Br. Killing Me Softly, AVO EH

Br. Kick Ball Change, AVO ERI AVK4, SA

Avoimen luokan urokset, Geoff Allen, UK

Br. I Have A Dream, AVO ERI

Br. Jack Daniels, AVO ERI

Suurkiitokset mukaan osallistuneille kasvattieni omistajille hienosta päivästä yhdessä.

Aliinalle myös kiitokset koirien kuvaamisista.

Aliina ja Kerttu, Karola ja Minttu, Camilla ja Mai sekä Maarit ja Maffy

Maarit ja Caro AVO ERI AVK4 SA                              Suloinen Mörkö

1.2. Vuosia täyttivät tänään Brighter`s C-pennut vuodelta 2006.

Superonnittelut 7-vuotiaalle Ella-ainukaiselle tytölle sekä sen veljille Kapulle, Sulolle, Vilille ja Oskulle!

Brighter`s Sider Shot, "Vili" 4 viikkoa

18.1.13 Vuoden 2011 toiset pennut, K-pennut, ovat nekin jo 2-vuotiaita.
Paljon Onnea Sunny, Kiia, Caro, Oili, Melli, Dippi, Peppi, Jeppe, Toivo, Alf ja Valo!

olisko tässä Sunny, Caro (hauska kolmio kirsun yläpuolella) ja Jeppe (isopää Jeppe)

2.1.13 Paljon onnea 2-vuotiaat Brighter`s J-pennut, Nelli, Bella, Mörkö, Titu, Bontso, Nero ja Dante!

Kuka on kuka?

 

28.12.12                    Brighter`s Ginger Spice, "Demi"  20.2.2009 - 28.12.2012

Demssu aina muistoissamme.
Otamme osaa Mantilan perheen suureen suruun.

24.12.12

Kiitos paljon kivoista joulukuvista! Tässä alla muutama niistä.

  Jekku

  Alf         

Mai

 Keesi

 

Siskokset Tinka  ja Sohvi  

      

 Elli ja Iitu  sekä Bontso

 

Pablo ja Rudolf      sekä Niilo

 

15.12. viimeisenä muttei vähäisimpänä uuteen kotiin on lähtenyt Dinan pennuista Brighter`s Neville, "Nelli", joka muutti Lahteen Kasperin perheen kaksospoikien pikkusiskoksi. Hyvää matkaa pikkuinen "Puppie" !

8.12. Dinan ja Puntin pennut tänään 7 viikkoisia. Ensimmäisenä uuteen kotiinsa lähti pentueen ainoa keltainen eli Brighter`s Novelle, "Minni", joka muutti Vantaalle Mantiloille Brighter`s Knight Rider, "Jepen" ja Brighter`s Ginger Spicen, "Demin" laumaan Maaritin, Villen, Lauran, Säteen ja Rasmuksen kaveriksi sijoitukseen. Toisena lähtijänä oli Brighter`s Newton, "Remu", joka muutti myös Vantaalle Niklas Fromin parhaaksi kaveriksi. Kolmas Vantaalle lähtijä samana iltana oli Brighter`s Norton,"Rocky", joka muutti Tania Gladin perheeseen pikkutyttöjen kaveriksi.

Seuraavana päivänä eli 9.12. uuteen kotiin meidän Terolle, Jennille, Petralle ja Teemulle on muuttanut Brighter`s Nelson, "Basso". Kaikille suloisille Dinan ja Puntin pennuille synnyinkoti toivottaa oikein hyvää jatkoa ja onnea matkaan! Meidän kaverina vielä viikon on ihana pikku Brighter`s Neville.

6.12.     95-vuotis Itsenäisyyspäivänä

Dinan pennut alkavat olla valmiita valloittamaan maailman. Eläinlääkäri on tarkastanut ne ja ne on todettu terveiksi ja ponteviksi pennuiksi. Ne saivat myös mikrosirut niskaansa. Pennut on madotettu kahdesti, ne ovat tutustuneet varikseen ja kaniin, ne osaavat tulla luokse pillin vihellyksestä, niitä on rakastettu ja hellitty joka päivä, kynnet on leikattu moneen kertaan, ne ovat ulkoilleet sateessa ja pakkasessa, ne syövät kiinteää ruokaa neljä kertaa päivässä, Dina-emo on huolehtinut niistä näihin päiviin asti. Pönötyskuvat virallisten nimien kera on näkyvillä pentueet sivuilla. Ja tässä kaksi heistä syleilyssä

28.11. Saimme suru uutisen Vantaalta Siirin ja Kertun kotoa. Siiri, Brighter`s Alice, kennelin A-pentueesta on eilen 27.11. nukkunut ikiuneen melkein 12 vuoden ikäisenä. Toissapäivänä Siiristä otettiin hieno muotokuva yhteisessä tapaamisessa kuvausten merkeissä. Hieno kuva jää Siiristä muistoksi sen viimeisistä päivistä. Otamme osaa Irman, Jaanan ja pikku-Kertun suureen suruun.

24.11. Keskiviikkona 21.11. Viivin pennuista uuteen kotiin lähti meidän pikku-Muffinssi. "Maffy" meni sijoitukseen Anu Båtmanin perheeseen Myllypuroon. Onnea matkaan Muffinssi.

Maffy 14 viikkoa

Pikkupennut ovat tavanneet uudet perheensä. Ne ovat jaloitelleet myös pihalla ulkona ja tavanneet kennelin muut koirat. Kiinteää ruokaa syödään jo kolmesti päivässä. Uusia kuvia heistä otettu ja näkyvillä pentueet osiossa.

8.11. Synttärisankareita tänään ovat Brighter`s B-pennut. Tämän pentueen 2 narttukoiraa, Siiri ja Coxi näkyvät jompi kumpi meidän koirien sukutauluissa. Paljon Onnea 9-vuotiaat Siiri, Coxi, Edi, Sulo, Jasper ja Honey.

  

Coxi ja Siiri

6.11. Tänään 5-vuotissynttäreitään viettävät Brighter`s E-pennut eli Ella, Miles, Masi, Piki, Rölli, Roope ja Jesse. Paljon onnea teille Siirin pennuille.

Synttäripäiviään ovat viettäneet lokakuun 24. päivänä myös 3-vuotiaat H-pennut Emma, Happy, Viivi, Bogi, Eppu ja Hatti. Onnea teille kaikille mustille kainaloisilleni.

H-pentuja

 

Dinan suloiset pennut ovat jo 2-viikkoisia. Kuvissa muutama heistä palleroisista.

 

23.10. Dinan ja Puntin (Brighter`s Divina Commedia - FI, EE MVA Adventurer`s Erase´n Rewind) pennut ovat syntyneet, 20.10. Niistä 3 on mustia uroksia, 1 keltainen ja 1 musta narttu. Pennut olivat kaikki reilun kokoisia syntyessään, n. 500g. Dina ja pennut voivat mainiosti.

Vastasyntyneet

Viivin pennuista uuteen kotiin on sunnuntaina (21.10.) lähtenyt Brighter`s Minestrone, "Emmi", joka lähti Länsi-Suomeen Taru Saukkosen perheeseen chihuahuan ja bassetin kaveriksi. Onnea matkaan pikkuinen!

Pikku Muffinssi , Br. Muffin etsii vielä näyttelyistä kiinnostunutta, harrastavaa ja yhteistyöhaluista sijoituskotia.

Muffin

Lauantaina 20.10. juuri ennen Dinan pentujen syntymää kävimme porukalla SNJ:n päänäyttelyssä Hyvinkäällä. Hienon paljon Brightersejä paikalla, kiitos siitä osallistuneille!

Tuloksia:

Tuomari Josette Germain, Ranska:

Br. Love of My Life, "Tinka", PEN 7-9kk 1, KP

Br. Killing Me Softly, " NUO EH

Br. Kiss Me , "Kiia", NUO EH

Br. Kick Ball Change, "Caro", ERI

Br. Juicy Couture, "Nelli", NUO EH

Br. Foxy Lady, "Fella", AVO EH

Tuomari Tina Herman, Slovenia:

Br. Jack Daniels, "Mörkö", NUO EH

Br. I Have A Dream, "Rudolf", AVO ERI

 

13.10. Kaksi keltaista Viivin pentua vielä vailla rakastavaa kotia.

Br. Minestrone, "Mini" ja Br. Muffin, "Muffin", jolle etsimme näyttelyistä kiinnostunutta sijoituskotia.

12.10. Viime maanataina 8.10. uuteen kotiin on lähtenyt Brighter`s Monopol, "Pentti". Pentti muutti Helsingin Kruununhakaan Sanna Penttilän kaveriksi. Onnea matkaan Pena!!

10.10. kokoonnuttiin porukalla ravintolan takapihalle näyttelytreeneihin seuraavan viikon SNJ:n erkkaria ajatellen. Paikalla Bella, Sohvi, Sunny, Rudi, Mörkö, Caro ja Jeppe.

Treenin jälkeen ansaitsimme herkutteluhetken; lättyjä, jätskiä ja mansikkahilloa.

 

6.10. Viivin pennuista uusiin koteihin ovat lähteneet:
Heti ensimmäisenä luovutuspäivänä sunnuntaina 30.9. Brighter`s Marshmallow, "Kerttu", joka muutti sijoitukseen Vantaalle Adan sisko Siirin ja Irma Hilanderin kaveriksi. Keskiviikkona 3.10. uuteen kotiin lähti Brighter`s Martell, "Onni", joka meni Susan Filmanin perheen kuopukseksi Helsinkiin. Perjantaina 5.10. lähtijöitä oli kolme, ensiksi Brighter`s Mascarpone, "Minttu",joka meni Leevi isän perheeseen Karola Kahrilan kaveriksi Helsinkiin, toiseksi Brighter`s Monnet, "Martta", Soile Savolaisen perheeseen Helsinkiin ja kolmanneksi Brighter`s Milkshake, "Mai" Camilla Anderzenin perheeseen Espooseen. Kotipesä toivottaa kaikille lähtijöille onnea matkaan!!!!!!!!

29.9. Pennuilla tänään riistaantutustuminen. Varis ja kestokani oli haisteltavana.
Kuvat kertovat kuinka tutustuminen meni.

     

 

28.9. Eläinlääkäri on tarkastanut pennut ja kaikki on erinomaisesti. Kaikilla pennuilla on nyt mikrosirut,joiden laittoa ne eivät juuri huomanneet. Pian on pentujen uusiin koteihin lähdön aika. Seitsemän viikkoa on kovin lyhyt aika.

Brighter`s Muffin ell. Beatrice Cleaven tutkittavana.

21.9. Dina kävi ultrassa ja pentuja on tulossa yhdistelmästä Brighter`s Divina Commedia ja

Adventurer´s Erasen Rewind. Pennut syntyvät viikon 42 lopussa ja ne ovat mustia ja/tai keltaisia.

Viivin pennut ovat kasvaneet ja selviytyvät jo ilman emoaan. Viivi on lähtenyt omaan kotiinsa.

Pennut syövät kiinteää ruokaa neljä kertaa päivässä. Ne ovat tutustuneet jo useaan kertaan talomme pihaan ja ovat tavanneet laumamme kaikki jäsenet sekä myös uudet perheensä.

Tapasimme pitkästä aikaa myös Alfin , Br. King Kong. Alf kävi esiintymässä ensi kertaa match showssa, josta muutamia kuvia.

7.9. Pennut syövät jo kiinteää ruokaa ja hyvällä ruokahalulla. Vähän on pentujen koossa eroa kun vertaa ensimmäiseen kuvaan Viivin kanssa.

                Viivi hädin tuskin näkyy pentujen alta.

 

Dante ehti käydä tässä lähiakoinan eli 25.8. Pääkaupunkiseudun kultaisten järjestämässä taipumuskokee. Meillä tyssäsi kuitemkin jo heti alkuun kun Dantea ei yhtään kiinnostanut veteen heitetyt lokit.

Tiinan ottama kuva siinä vaiheesaa kun kaikki vielä oli hyvin ja innolla oltiin menossa suoritukseen. Toisin kävi tälläkertaa.

Taipparin jälkeisenä päivänä osallistuttiin Tervakosken KV näyttekyyn. Arvostelukaavakkeeet ovat pakattuina hyvään talteen vielä tässä vaiheessa.

 

Sunny, Caro, Dora ja Nelli                                            Kasvattajaryhmä; KP

 

2.9. Pennut tänään 3 viikkoisia. Matokuurin aika. Lääke maistui hyvin jauhelihan seassa.

Painoa pennuilla vähän alle 2kg. Kamerakin löytyi muuttokuormasta ja muutama kuva otettu pennuista.

30.8. Meidän lauma on muuttanut uuteen kotiin. Meidät löytää nyt osoitteesta Elontie 91 B, Helsingin Länsi-Pakilassa.

Pennut ovat kasvaneet kolminkertaisiksi. Taapertelevat ympäri pesäänsä ja pieniä haukahduksiakin ollaan kuultu. Kuvia heistä tulee näkyville kunhan löydämme kameran jostain muuttovuoren uumenista.

12.8. Viivin pennut syntyivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Yhteensä 8 pentua, 6 narttua ja 2 urosta. Pennut ovat tumman keltaisia ja painoa niillä on nyt 420 - 500g. Emo, pennut ja kasvattaja voivat oikein hyvin : )

7.8. Uusia kuvia todella komistuneesta Mörköstä, Br. Jack Daniels.

6.8. Viivi-emo on saapunut meille. Pian on h-hetken aika. Viivi on isona. Silti se on reipas ja hyväntuulinen. Voi kuina vatsa on pullea, istuminenkin tekee tiukkaa.

Viivi, tuleva emo

5.8. L-pentujen pentutreffipäivä. Aurinkoisena koivunsiemensateisena sunnuntaina mukaan pääsivät Sohvi, Ela ja Tinka. Bellan tapasimme pari päivää aikaisemmin. Niilo-poika ei päässyt tällä kertaa mukaan. Kahvittelun ja kokemusten vaihdon päätteeksi jokainen pentu sai haisteltavakseen variksen raadon pienen noutoharjoituksen kera. Oikein mukava päivä, kiitos käynnistä pennut perheineen. Pennuista kuvat myös kuvia osiossa.

Ela, Sohvi ja Tinka perheineen

3.8. FI JVA Brighter`s I Believe, "Martta", ihan todistetusti!!!!!!!!!!!

28.7. Aivan loistavia uutisia Mikkelin KV-näyttelystä.

Br. I Do, "Fanni" AVO ERI, AVK 1, SERT, VSP, CACIB. Tuomari Dick Rutter, Netherlands.
Paljon onnea ja kiitoksia Fanni, Maija, Heikki ja Aliisa!!!!!

Kaunis Fanni

24.7. Mahtava Martta taas mejäkokeessa ahertamassa, nyt Hollolassa PHN:n järjetämillä ja tulos VOI1 ja 45 pistettä.

Martta

22.7. Martta KHN:n mejäkokeessa Rengossa tuloksin VOI2 ja 32 pistettä.

20.7. Mäntsälä kansallinen näyttely, tuomarina Kresten Scheel

Dante, Br. Jet Set, NUO ERI, NUK 3, SA

Nelli , Br. Juicy Couture, NUO ERI, NUK 1, SA, PN4, VARASERT

Caro, Br. Kick Ball Change, NUO ERI, NUK3

Jeppe, Br. Knight Rider, NUO ERI

Rudolf, Br. I Have A Dream, AVO ERI

FI JVA Br. I Believe, Martta, AVO H

Kasvattajaryhmässä Dante, Nelli, Rudolf ja Caro tuloksena ROP, KP. Kresten Scheel:

"Breeders group with high quality. Nice dogs, good anatomy, moving well, excellent heads. Good sex difference with males and females".

Ja isossa kehässä BIS 4. tuomarina Paula Heikkinen- Lehkonen.

Huikea päivä meillä helteisessä Mäntsälässä. Kiitos kasvattieni omistajat kun jaksoitte koko päivän.

Huikea ryhmämme.

17.7. Iloksemme ultraäänitutkimus kertoi, että Viivi, Br. Gossip Girl on tiineenä. Nämä keltaiset pennut syntyvät viikon 32 lopussa.

9. - 13.7. SNJ:n kesäleirillä Dante, Dora, Fella, Kiia, DD ja Blondie. Dora ja Fella aloittivat uuden harrastuksen Vepen. Varsinkin Fella osoittautui siinä lajissa aivan mestariksi. Dantekin heräsi loppu viikosta taippareihin treenaamiseen ja osoitti oikein mainiota nenänkäyttöä vesinoudoissaan.

Mukava leiriviikko Mustialassa jälleen.

   

meidän huoneen porukkaa ja vepeilyä kivan ryhmän ja mahtavien ohjaajien kanssa

Leiriviikon lopuksi kuusivuotispäiviään viettivät Brighter`s D-pennut. Leiriväsymyksestä toivuttuamme lähetämme lämpimät onnen toivotukset Helmille, Artulle, Mupelle, DDlle, Duffylle, Retulle, Elmolle, niin ja Dinalle tuossa vierellä. Mustilla alkavat parrat jo harmaantua charmantisti.

10.7. PHN:n mejä-koe Hollolassa.  Martan tulos VOI1/ 46pistettä. : )  : )

07.07. Karjaa KV , tuomari Walter Schicker, Saksa

Nelli kehässä Aliinan kanssa ja tuloksena NUO ERI NUK2

Nelli

 

3.7.  PHN Mejäkoe Hollolassa

Siiri VOI 0 tällä kertaa ja yleisön suosiot

pikku- Martta jatkaa hyvää tulostaan eli VOI1 /45 pistettä

Ella sen sijaan joutui lämmittelemään tänään takapaxia

1.7. Konnevesi erkkari, tuomari Jackie Hodge, GB

Br. Juicy Couture, "Nelli" JUN ERI JUK3. Hienoa Nelli ja esittäjäsi Aliina!

 

26.6. Niin se Martta teki sen.  Br. I Believe, "Martta" tänään PHN:n mejäkokeessa Hollolassa tuloksin VOI 1 ja pisteitä 43. Tällä kolmannella VOI 1:sellä Martta on oikeutettu käyttämään nimensä edessä Suomen jälkivalion titteliä. Olemme niin ylpeitä sinusta Martta! Onnittelut ja kiitokset Martan ohjaajille ja omistajille Tiinalle ja Jarkolle.

FI JVA Brighter`s I Believe

22.6. Hyvää Juhannusta!

20.6. K-pentujen virallisia kuvaustuloksia. Kuvaaja Pelle Axelsson, Mevet

Br. Kick Ball Change, lonkat AA, kyynärät 00, silmät ok

Br. Know How, lonkat BC, kyynärät 00, silmät ok

19.6. Martta PHN:n mejäkokeessa Hollolassa. Tuloksena VOI1, 41 pistettä.

Ens tiistaina kolmas VOI1 ja voimme tituleerata myös pikku-Marttaa Suomen Jälkivalion arvolla.

Jännää.

17.6. Helsinki , Tuomarinkylä, Aptus- KVnäyttely

Niiiiin sateinen päivä Tuomarinkylässä, vettä satoi maahan asti. Näyttelyssä kuitenkin 5 Brightersiä.

Elinalta ja Aliinalta lainatusta näyttelyteltasta huolimatta (kiitos lainasta) olimme kaikki läpimärkiä.

Tuomarina kehässä Matakovic Bojan Kroatiasta.

Br. Knight Rider, "Jeppe" JUN EH JUK 3 ( Maarit ja Jeppe ekassa virallisessa näyttelyssä )

Br. Killing Me Softly, "Sunny", JUN EH

Br. Kick Ball Change, "Caro", JUN ERI JUK3

Br. I Believe, "Martta" AVO EH AVK4

Br. Jet Set, "Dante", JUN EH JUK2

13.6. Brighter`s Gossip Girl, "Viivi" on astutettu Lenches Wordsworth, "Leevin" kanssa.

Viikolla 28 selviää saammeko elokuun puolessa välissä hoidella keltaisia pikkupalleroita.

8.6. Salo, kansallinen, tuomari Vera Smirnova, Viro

Sunny, JUN EH                    

3.6. Mänttä-Vilppula, kansallinen, tuomari Paula Rekiranta

Nelli , JUN ERI , JUK1, SA     

28.5. lähiaikojen tuloksia

Näyttelyt:                   Rudolf ja Minna

12.5. Tampere KV, tuomari Satu Ylä-Mononen

Br. Juicy Couture, "Nelli" JUN EH

13.5. Hamina KV, tuomari Pekka Teini

Br. I Believe, "Martta", AVO EH

17.5. Sukoka, Helsinki, tuomari Marja Kosonen

Br. I Have A Dream, "Rudolf" NUO EH 4

27.5. Järvenpää K, tuomari Arne Foss, Norja

Br. Killing Me Softly, "Sunny" JUN EH JUK 4

Br. Jet Set, "Dante", JUN ERI JUK 3

Mejä:

17.5. KHN

Br. I Believe, "Martta" VOI 3/28p.

27.5. PHN

Br. Cinderalla, "Ella", VOI 1/41p.

Br. I Believe, "Martta", VOI2/36p.

 

27.5. Tänään onnittelemme Brighter`s F-pentuetta. Paljon Onnea 4-vuotiaat Fella, Elli, Dora, Taavi, Kaapo, Cola, Nori ja Jekku!

Dora viettää syntymäpäiviään emo-Coxin kanssa Lohjalla.

Coxi-emon tervehdys pennuilleen.

9.5. Näyttelykuulumisia viikonlopulta:

Palveluskoirien erikoisnäyttely lauantaina 5.5. Tuomarinkylässä.

Sunny, Oili, Caro ja Dante osallistuivat.

Tuomarina Raija Tammelin:

Br. Know How "Oili" JUN H

Br. Killing Me Softly "Sunny" JUN H

Br. Kick Ball Change "Caro" JUN ERI JUK 2

Br. Jet Set "Dante" JUN ERI JUK 1

Heidi ja Caro, hieno sijoitus ekassa virallisessa näyttelyssä

Lisää kuvia näyttelystä kuvia osiossa.

5.5. Tänään onnittelemme laumamme kuningatarta. Paljon Onnea rakas-Fia 14v.!

Fia viettää eläkepäiviään rauhallisesti kotipiirissä. Askel on hidastunut mutta kantaa.

Fia nauttii pihalla ohikulkijoiden tarkkailusta ja pihapiirin tutkimisesta. Se komeltaa tomerasti laumaansa ja on huonosta (lue valikoivasta) kuulostaan huolimatta aina paikalla kun jääkaapinovi

aukeaa.

Fia 14 vuotta

29.4.

Näyttelytuloksia keväältä: Onnittelut ahkerille näyttelyissä kävijöille

Lahti KV 29.4., tuomarina James Byrnes, IE

Nelli JUN ERI JUK 3

Rudolf AVO ERI

Ruovesi 9.4. Ryhmänäyttely, tuomarina Kirsi Nieminen

Nelli JUN EH

Loviisa 21.4. Ryhmänäyttely, tuomarina Pia Itkonen

Elli AVO EH AVK 4

Iitu AVO EH

25.4. Napero alias Br. Light My Fire lähti tänä iltana Marjan ja Marian kaveriksi tuohon aivan lähelle.

Hyvää matkaa Napero, Elastinen, Ela, Pallero, Töpsykkä mitä kaikkia hellittely nimiä me ehtdittiin jo sinulle antaakaan.

Pentukehä on hiljentynyt mutta toivottavasti vain vähäksi aikaa.

20.4. Br. Love of My Life alias Möhköfantti ja nyt oikealta nimeltään "Tinka" lähti tänään uuteen kotiinsa Raisioon Lindroosin perheeseen Emman pikkusiskoksi. Hyvää matkaa pikkupullero!

13.4. Uuteen kotiin on lähtenyt Br. Love Comes Quickly, "Bella", joka muutti Vantaalle Mustakallion perheen kuopukseksi. Hyvää matkaa pikkuinen.

12.4. Pennut ovat jo 7 viikkoisia. Tänään ensimmäisenä uuteen kotiinsa on lähtenyt Br. Light but Heavy,"Niilo vai oliko se Einiilo ; )joka muutti Vantaalle Koiviston perheen nuorimmaiseksi. Seuraavaksi uuteen kotiinsa Järvenpäähän Kukkosen perheen silmäteräksi lähti Br. Love is in the Air, "Sohvi".

Kotipesä toivottaa molemmille onnellista matkaa!

1.4. Pennut tutustuivat tänään ensimmäistä kertaa variksen raatoon. Pelottomat pennut kanniskelivat itseään isompaa raatoa tottunein ottein.

      

Pennut ovat myös ulkoilleet pariin otteeseen ja Emma-emo on lähtenyt omaan kotiinsa. Pennut pärjäävät nyt hyvin meidän ihmisten ja kennelin muiden koirien hellittävinä.

24.3. Uusia kuvia pennuista.

18.3. I-pennut täyttävät 2 vuotta. Onnea Iitu, Seita, Martta, Fanni, Rudolf, Koda ja Laku!

  

Tässä vaiheessa kaikki olivat vielä "Iituja"

15.3. Pennut 3 viikkoisia. Heille annettiin ensimmäinen matokuuri ja maistiaiset jauhelihasta.

Hyvin maistui kiinteä ruoka. Pennut harjoittelevat kävelemistä. Ne ovat muuttaneet pentulaatikosta isompaan aitaukseen. Emma-emo hoitaa esimerkillisesti pentujaan.

13.3. juhlimme Adan 11 vuotispäiviä. Korkea ikä näkyy jo Adasta, se nukkuu paljon mutta jaksaa toisinaa innostua leikkimään nuorempien kanssa ja muistuttaa edelleen meitä lähestyvästä ruoka-ajasta. Keskiviikkona 14.3. oli A-pentueen virallinen syntymäpäivä.

Onnittelemme kaikkia elossa olevia pentuelaisia eli Siiriä, Sarikaa, Albaa, Adaa ja Eetua!

Brighter`s Adalmina, "Ada"

9.3. Pennut nyt 2 vkoa ja silmät ovat auenneet. Painoa on niille tullut kolminkertaisesti.

Kaikki hyvin pentulaatikossa. Pari uutta kuvaa pennuista.

28.2. Kaksi geenitestitulosta: Br. Kiss Me  EIC N/N ja Br. I Do  EIC N/N eli normaalit molemmilla.

Lonkka- ja kyynärtulos: Br. Jingle Bells lonkat AA ja kyynärät 0:0

Muutama kuva kohisten kasvavista pennuista pentueet osiossa.

23.2. Tänään prinsessan syntymäpäivänä Emma on synnyttänyt 3 prinsessaa ja 2 prinssiä.

Pennut kaikki ovat mustia ja sööttejä. Emo ja pennut voivat erinomaisesti.

20.2. Synttärisankareita ovat tänään 3 vuotta täyttävät Helmin-pennut. Paljon Onnea

 Demi, Viivi, Sohvi, Chili, Pate, Buster, Keesi, Osku, Kalle ja Jojo.

Emma on saapunut kasvattikotiimme. Valmistaudumme lähestyvään synnytykseen.

UMN:n joukkokuvauksessa kävvät tänään Nelli, Mörkö ja Dante.

Mevetin Pelle Axellson kuvasi koirat ja tarkasti silmät

Nelli, Brighter`s Juicy Couture, lonkat AA, kyynärät 00, silmät terveet

Mörkö, Brighter`s Jack Daniels, lonkat AB, kyynärät 00, silmät terveet

Dante, Brighter`s Jet Set, lonkat BC, kyynärät 00, silmät terveet

18.2. Emman synnytys lähestyy. Emma voi hyvin ja paksusti. Dinalle ei ilmeisesti tule tällä kertaa pentuja. Varmistamme asian vielä uudestaan kahden viikon kuluttua.

Kuvia osiossa näyttelykuvia. Kiitos Mari kuvista!

12.2. Ryhmänäyttely ShowLink Areena, Lohja

Tuomari Arja Koskelo

Br. Jet Set, "Dante" JUN ERI, JUK 4

Br. I Have A Dream, "Rudolf", NUO EH, NUK 3

Br. Juicy Couture, "Nelli", JUN EH

Br. Kiss Me, "Kiia", JUN ERI

Br. Know How, "Oili", JUN ERI, JUK 3 - Iida ja Oili ekaa kertaa näyttelyssä!!!!!

Br. Foxy Lady, " Fella", AVO ERI, AVK 3

Kuvia tulossa hienoista parivaljakoista :)  :)

09.02.2012 - Dippi- kaunokaisesta nätit uudet kuvat kuvia osiossa.

04.02.2012 - Labradorinnoutajakerhon erikoisnäyttely Lohjalla ShowLink Areenalla.

                     Tuomari Richard Wiles, UK

                      Br. I Do, "Fanni", NUO ERI

                      Br. Foxy Lady, "Fella", AVO ERI

                      Br. Force Major, "Dora", VAL ERI VAK 2 SA

                     Tuomari Pia Itkonen, FI

                      Br. Kiss Me, "Kiia", JUN EH

                      Br. Juicy Couture, " Nelli", JUN EH

                      Onnittelut kaikille areenalla paleilleille hyvistä tuloksista. Kuvia osallistuneista ei

                      valitettavasti ole johtuen surkeasta kuvaajasta : (

 

01.02.2012 - Siirin eka pesue tänä päivänä jo 6 vuotiaita.

                     Syntymäpäivänne muistetaan vettä valuvista ikkunanlaseista (sisäpuolelta).

                      Paljon onnea Ella-ainukainen tyttö, mustapoika Kapu ja keltaiset Sulo, Vili ja Osku!

22.01.2012 - Nelli Turun KV-näyttelyssä. Tuomarina David Shields, Iso-Britannia.

Arvostelu:  

Well made with lovely bone and substance through out. Balanced head, well set ears. Very good depth of chest for her age. Well spring of ribs. Good bend of stifle. Pleasing tailset and carriage. Moved well. I just prefer layback of shoulders. JUN EH.

20.01.2012 - Brighter`s Honeysuckle "Emma" kävi tiineysultrassa ja pentuja on tulossa.

                      Pennut syntyvät viikon 8 lopulla. Ne ovat mustia ja/tai ruskeita.

19.01.2012 - Brighter`s Divina Commedia, "Dina" on astutettu FI MVA Adventurer`s

                     Erasèn Rewind, "Puntin" kanssa. Neljän viikon kuluttua tiedämme onko

                     astutus onnistunut.

18.01.2012 - Kennelin tämän hetkiset kuopukset K-pennut, jotka ovat kennelin 11 pentueesta,

                     syntyivät vuonna 2011 ja heitä on yhteensä 11 täyttävät tänään 1 vuotta.

                     Paljon onnea Caro, Melli, Kiia, Oili, Sunny, Dippi, Peppi, Jeppe, Valo, Toivo ja Alf .

 

02.01.2012 - Brighter`s J-pennut täyttävät jo vuoden. Kotipesä onnittelee koko porukkaa.

                         Tässä te olitte niin pieninä vielä.

Nelli, Bella, Dante, Bontso, Mörkö, Nero ja Titu

31.12.2011 - Onnellista Uutta vuotta 2012!

                      Saimme Helmin, Br. Dolce Gabannan, vieraaksemme uuden vuoden juhlintaan.

                      Suloisen Helmi Hemuli, Hemmu, Helmi Orvokin kuvia näkyvillä kuvia sivulla.

28.12.2011 - Uusia kuvia Seitasta, Lakusta, Keesistä, ja Sohvista

25.12.2011 - Brighter`s Honeysuckle, "Emma" on astutettu FIN MVA Adventurer`s U-reckonin,

                     "Lallin" kanssa. Viikolla 3 tiedämme onko astutus onnistunut.

24.12.2011 -       

21.12.2011- Rudolf, Br. I Have A Dream EIC-testattu ja tulos N/N eli normaali.

                    Uudet kuvat Jasperista, Chilistä ja Pepistä.

                     Kiitos hienoista kasvattien joulukuvista. Tässä niitä toistenkin ihailtaviksi.

                     Rudolf

Hatin joulu

Sulo

Nero

Elmo ja Oona

Keesi

Mortti, Blondie ja DD

Laku ja paketti

 

6.12.2011 - tänään Itsenäisyyspäivänä ehtivät Rudolf ja Dante juuri ja juuri Niihamaan

                   ryhmänäyttelyn kehiin ja tulokset:

                   Nuoret urokset: Irina Poletaeva: Br. I Have A Dream, "Rudolf" NUO EH

                  Juniori urokset: Raija Tammelin: Br. Jet Set, "Dante" JUN ERI JUK2

       

Dante                                       Rudolf

3.12.2011 - Dante Helsinki Winner 2011 näyttelyssä.

                   Danten arvosteli Henric Fryckstrand/ Ruotsi. Tulos JUN EH ja kasvamaan kotiin.

26.11.2011 - Uusia kuvia isoksi ja komeaksi kasvaneesta Rudolfista sekä Niklaksen ja Dinan

                     halikuva ja Dante lasin takaa

15.11.2011 - Dora EE MVA

 

08.11.2011 - B-pennut viettivät 8v. päiviään. Onnea Siiri ja Coxi ja veljekset Edi, Jasper, Sulo ja

                     Honey.

                    

                             Kiitos!                                   Siiri, Coxi ja Edi plus muuta juhlaväkeä.

06.11.2011 - Brighter`s E-pennut 4 vuotta.

                     Paljon Onnea Elli, Roope, Miles, Jesse, Masi, Rölli ja Piki!

30.10.2011 - Lohjan ShowLink Areenalla Puppy & Veteran Show.

                     Urospentuja tuomaroi Minna Ollas:

                     Dante pentu 4 ryhmän kolmas

                     Narttupentuja tuomaroi Anu Brunila-Kovanen:

                     Caro esitettiin hienosti ryhmässä 3 ja se sai oikein hyvän arvion

                      Nelli penturyhmän 4 kolmas

                      Dante ja Nelli osallistuivat myös Aliinan esittäminä pariluokkaan.

                 Mukava päivä kaiken kaikkiaan. Kiitos.

24.10.2011 - Paljon onnea 2-vuotiaat H-pennut, Happy, Viivi, Emma, Bogi, Hatti ja Eppu!

                      Kuvia Hatin juhlinnasta.

23.10.2011 - Viivin ultrassa ei näkynyt pentuja, joten tällä erää meille ei tule pentuja yhdistelmästä

                     Brighter`s Gossip Girl ja Saskian Akela.

10.10.2011 - Vesisateessa toko-koulussa tänään J ja K pentuja. Hyvällä alulla ollaan.

                     Koulutus jatkuu puolentoista viikon kuluttua. Kaikki Brightersit ovat tervetulleita.

                     Jos haluat osallistua otathan yhteyttä, kerron lisää.

09.10.2011 - SNJ:n päänäyttelyssä mukana 3 Brightersiä

                     Tuomari Barbara Krumpak, Slovenia:

                     Br. Jet Set, Dante - JUN ERI JUK3 SA

                     Tuomari Alena Krutskà, Tsekki:

                     Br. Juicy Couture, Nelli - JUN ERI

                     Br. I Do, Fanni - NUO ERI

                     Hyvä me!!!

                     Dipistä uusi kuva.

24.09.2011 - Nelli nyt Hämeenlinnassa pentunäyttelyssä ja tulos upeasti PNP1, KP ja ROP.

                     Onneksi olkoon!

17.09.2011 -  Nelli osallistui tänään Turun pentunäyttelyyn.

                      Tuomari Arja Koskelo: Nelli PNP1, KP, VSP

                      Onnittelut teille ahkerat näyttelyissä kävijät. Hienoa Nelli, ohjaajasi Aliina ja

                      emäntäsi Elina.

   Brighter`s Juicy Couture

                      Myös Fanni osallistui tänä päivänä ryhmänäyttelyyn Savitaipaleella.

                      Tuomari Daila Rocchi, Kroatia: Fanni NUO EH. Hyvä Fanni.

15.09.2011 - Viivi, Br. Gossip Girl on astutettu Saskian Akelan kanssa.

                     Lisätietoa yhdistelmästä pentueet sivulla.

                     Uusi kuva vähän erinäköisestä Jepestä.

12.09.2011 - Saimme suru uutisia Blackamoor kennelistä USA:sta. K-pentujen isä

                     Sandyland`s Aim To Please on nukkunut pois 8 vuoden ikäisenä.

                      " Price and Sherry Jessup, we are very very sorry for your loss."

04.09.2011 - Br. Cinderella, Ella tämän kauden viimeisessä mejä-kokeessaan Rengossa.

                     Tulos VOI1/ 45 pistettä. Onnea Ella!

28.08.2011 - Br. Juicy Couture, Nelli, Tervakosken KV-näyttelyssä.

                     Tuomari Guy Kips, Luxemburg

                     ROP pentu, KP ja arvostelu kuuluu seuraavasti

                     8 months old nice puppy, good head, good topline, good depth of chest,

                     good angulations, good movements.

                     Onnex olkoon Elina ja Nelli!

                   Muutaman kuva isoksi pojaksi kasvaneesta Nerosta.

21.8.2011 - KV-näyttely Tallinnassa. Meillä oli aivan loistava piiiitkä aurinkoistakin

                   aurinkoisin päivä Kalevi Stadionilla.

                  Tuomari: Aleksei Belkin, Venäjä

                   Dora - VAL ERI 1, ROP, Cacib, Sert - Eesti MVA

                   Dante - ROP puppy

                   "Onneksi ei käännytty takaisin Helsingin Kasuunin kohdalla".

                   Uusia kuvia Nellistä, Fannista ja Sohvista.

20.8.2011 - Joukkokuvausryhmämme Mevetissä. Kuvauksen suoritti totutusti Pelle Axellson.

                   Br. I Do, Fanni  lonkat A/B, kyynärät 0:1, silmät ok

                   Br. I Am, Iitu  lonkat C/C, kyynärät 0:0, silmät ok

                   Br. I Believe, Martta  lonkat A/A, kyynärät 0:0, silmät ok

18.8.2011 - Ella PHN:n mejäkokeessa hienoin tuloksin VOI 1/40 pistettä. Hyvä Epu- (elukka - yksi

                   sadoista Tiinan antamista nimistä Ellalle).              

14.8.2011 - Nelli alias Br. Juicy Couture edusti Brightersejä Tuomarinkylässä pentunäyttelyssä.

                   Nelli sai oikein kivan arvostelun. Siitä on hyvä jatkaa. Hienoa Nelli, Aliina ja Elina.

31.7.2011 - Labradorinnoutajayhdistyksen Club Show Tuomarinkylässä.

                   Tuomarina nartuilla Saudjie Cross-Grook, GB ja uroksilla James Hindley, GB.

                   Showhun osallistuivat Fella ja sen pennuista Kiia, Caro, Melli ja Sunny, Dinan pentu

                   Dante ja Ellin pentu Rudolf. Kaikille mukavat arvostelut ja sen lisäksi Kiia ja Fella olivat

                   ryhmänsä parhaita ja Dante ryhmänsä toiseksi paras. Erittäin hieno päivä meillä.

                    Sunny Mikaelin esittämänä.

                   Hollolassa uurastivat tänään myös Siiri ja Ella PHN:n mejäkokeessa.

                   Siiri VOI2/38 pistettä, Ella VOI1/42 pistettä. Martta joutui harmikseen tyytymään vain

                   takapaxin täytteenä olemiseen.

24.7.2011 - Ella mejäkokeessa. Tuloksena tänään VOI 3/35 pistettä.

23.7.2011 - Br. Emphatic Edwina, "Elli" ja tyttärensä Br. I Am, "Iitu" Vesannon ryhmiksessä.

                   Tuomarina Vera Smirnova, Virosta.

                    Elli: AVO ERI, AVK3, SA

                    Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto ja koko. Hyvät mittasuhteet. Kaunis narttumainen pää.                      Kaunis ylälinja. Erinomainen eturinta. Hyvä rintakehä. Hyvät kulmaukset. Hyvä turkki.

                    Liikkuu hyvin.

                    Iitu: JUN ERI

                    Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto ja koko. Kaunis pää. Hieman vaaleat silmät, ympäriltä  

                    puuttu pigmentti. Lihaksikas selkä. Leveä eturinta, hyvä rintakehä.

                    Hyvät etu- ja takakulmaukset. Hyvät liikkeet.

20.7.2011 - Br. Flash McQueen "Elli" osallistui kesäkuun lopulla omistajansa Siirin kanssa

                   Kennelliiton GoHow-leirille, jossa suorittivat koirataitotestin hyväksytysti.

                   Onneks olkoon Siiri ja Elli!

                   Elli 3v.

13.7.2011 - D-pennut täyttävät tänään 5 vuotta.

                    Paljon onnea Helmi, Dina, DD, Elmo, Duffy, Muppe, Retu ja Arttu!

                    Dina viettää syntymäpäiväänsä lomamatkalla Joutsassa Kostamon järven rannalla.

10.7.2011 - SNJ:n kesäleirillä kävivät Mustialassa Dora, Dante, Kiia, DD, Blondie ja Mörkö.

                    Blondie leirin mejäkokeessa ja sieltä tulokseksi AVO 1 ja siirtyminen VOI-luokkaan.

                    Dante leirinäyttelyssä Best in show 2.

                    Martta kävi samalla viikolla taas ahkeroimassa mejäkokeessa tällä kertaa tulos VOI 0.

                    Viivi starttasi taippareissa mutta hakuruutua pitää vielä tarkentaa perimmäisten

                    varisten kohdalta. NOU 0 tällä kertaa.

                    Kaksi kuvaa Elmosta kesätunnelmissa.

24.6.2011 -                     HYVÄÄ JUHANNUSTA!

                    ALF   kuva: Maria Järvensivu

19.6.2011 - Martta starttasi jälleen mejäkokeessa. Tälläkertaa tuloksena VOI 0.

                   Ens kerralla sitten. Hieno tyttö!

                    Fellan pentuja kävi ruokaa hakemassa ja samalla otettiin muutama foto.

                    Näkyvillä kuvia osiossa. Samassa porukassa myös Nelli Dinan pentu.

18.6.2011 - Imatran tytöt Sohvi ja Fanni Kotkan ryhmiksessä.

                   Tuomari: Ligourkos Zoboulidis, Kreikka

                   Sohvi AVO EH ja Fanni JUN ERI, JUK 2.

                   Onnitteluhalaukset molemmille!

      

12.6.2011 - Martta PHN:n mejäkokeessa Hollolassa tänään. Ensimmäisellä startillaan

                   voittajaluokassa tukoksena VOI 1/43 pistettä. Lämpimät onnittelumme kolmikolle!

                   Olemme teistä niiiiiiiin ylpeitä.

                   Emman ja Viivin lonkkakuvat tulivat Kennelliiton syynistä ja tulokset ovat:

                   Emma lonkat A/A ja kyynärät 0:0

                   Viivi lonkat C/C ja kyynärät 0:0

05.6.2011 - Labradorinnoutajayhdistyksen erikoisnäyttelyssä Tuomarinkylässä

                   Brighter`sejä edustivat Nelli, Dante, Happy ja Dora.

                   Tuomari Piera Zerbi, Italia

                   pikkupennut 5-7kk

                   Br. Juicy Couture, "Nelli" esiintyi ensikertalaisena oikein kauniisti Aliina ohjaajansa

                   kanssa saaden oikein hyvän arvostelun

                   Br. Jet Set, "Dante" myös ensi esiintymisellään sijoittui ykköseksi ja lopuksi oli vielä

                   rotunsa paras pentu.

                   Tuomari Anja Verbeek, Hollanti

                   Br. Happy Balloon, "Happy" myös ensiesiintymisellään arvosanaksi NUO ERI, NUK3, SA

                   Br. Force Major, "Dora", VAL ERI

                   Suuronnittelut kaikille koirille ohjaajineen hyvistä tuloksista. Kiitos mukavasta

                   sunnuntaipäivästä yhdessä.

             

02.6.2011 - Br. I Believe, "Martta Mape Makkara" PHN:n mejäkokeessa Hollolassa.

                   Tämä koe oli Martan toinen koe mejässä ja tulos oli jälleen loistava: AVO1, 44 pistettä.
                   Martta siirtyy tällä toisella AVO1 tuloksella nyt näin nopeasti voittajaluokkaan.

                   Tuomarin kommentti: Martta on lupaava itsenäinen jäljestäjä.

                   Ylpeinä onnittelemme varmaa mejäparivaljakkoa taustatukineen.

                   Martta

29.5.2011 - Päijät-Hämeen Noutajien Mejä-kokeessa Hollolassa starttasi ensimmäistä kertaa

                   Br. I Believe, "Martta". Tulos AVO1, 41 pistettä. Loisto aloitus pikku-Martta!

                   Onnittelut Jarkolle taas hienosta ohjaamisesta.

28.5.2011 - Ryhmäkuvauksissa tänään 4 brightersiä.

                   Ell. asema Mevet, Pelle Axelsson

                   Br. I Have A Dream, "Rudolf", lonkat A/A, kyynärät 0:0, silmät OK

                   Br. I Hope, "Seita", lonkat A/A, kyynärät 0:0, silmät OK

                   Br. Hat Trick, "Viivi", lonkat C/C, kyynärät 1:1, silmät OK

                   Br. Honeysuckle, "Emma", lonkat A/A, kyynärät 0:0, silmät OK

27.5.2011 - Brighter`s F-pennut tänään 3-vuotiaita.

                   Toivotamme onnea tytöt Fella, Elli ja Dora sekä pojat Cola, Taavi, Kaapo, Jekku ja Nori!

                   Dora viettämässä synttäreitään

21.5.2011 - Demi ja Viivi Agitoko Dogsien luonnetestissä Dobermannien majalla.

                   Tuomareina Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine.

                   Demin pisteet 128 ja Viivin 188.

                   Testipöytäkirjat

15.5.2011 - Br. Daz Dillinger Vihtijärven mejäkokeessa. Tulos VOI 3/24 pistettä. Onnea DD!

14.5.2011 - Linkeissä uusi osoite: Pablon ja Rudolfin omat sivut

08.5.2011 - Ella, FI JVA Br. Cinderella, Jarkon kanssa Hirvihaaran mejäkokeessa tuloksin VOI 1 40

                   pistettä.

                   Onnittelut mahtavalle kaksikolle!

05.5.2011 - Kotilaumamme kuningatar Fia on tänään täyttänyt 13 vuotta.

                   Paljon onnea Fia Pipe Fifeli Fife Kukko ja mitä nimiä sinulla rakkaalla perheen-

                   jäsenellämme onkaan.

                  

24.4.2011 - Lappeenranta, tuomari Igor Selimovic, Kroatia

                   Br. Guess What, "Sohvi", AVO ERI, AVK4

                   Br. I Do, "Fanni", JUN ERI

                   Erinomaista Imatran tytöt!

17.4.2011 - Sipoon ryhmänäyttelyyn osallistui kaksi Brighter`s koiraa.

                   Tuomarina toimi Riitta Liisa Lehtonen.

                    Brighter`s Honeysuckle "Emma" ensiesiintymisellään tulokseksi JUN EH.

                    Brighter`s Ginger Spice "Demi" AVO ERI.

                   Ja Simpeleellä 16.4. näyttelyssä kävi Brighter`s I Do, "Fanni". Tuomarina Paavo Mattila

                   ja tuloksena Fannin ekassa virallisessa näyttelyssä JUN EH. Hyvä tytöt!

                   

18.3.2011 - Ellin pennut nyt jo 1-vuotiaita. Paljon onnea Laku, Koda, Rudolf, Fanni, Iitu, Seita ja

                    Martta!

                   Juhlistimme päivää Martan kotipihalla pienellä porukalla nauttien Iitun mamman

                   leipomasta suussasulavasta synttärikakusta.

                   Penturintamalta, uuteen kotiin tänään ovat lähteneet viimeisinä muttei vähäisimpinä

                   Brighter`s King Kong , "Alf" Tuusulaan ja Brighter`s Killing Me Softly Viivin ja Caddien

                   kaveriksi Tiinalle sijoitukseen. Hei, hei pikkuiset, onnea matkaan.

14.3.2011 - "Kiia", Brighter`s Kiss Me on lähtenyt emonsa Fellan ja Katjan luo Kontulaan.

                     Onnea matkaan pikkuinen.

              

13 - 14.3.11- Brighter`s Adalmina,"meidän Ada" viettää tänään 10-vuotispäiviään!

                     Ada on Brighter`s kennelin ensimmäinen kasvatti. Ada syntyi jo 13.3.01 vaikka                               tämän pentueen virallinen syntymäpäivä onkin 14.3. ,pentueen muiden pentujen

                     syntymän mukaan. Ada on meidän lauman lohduttaja, hymytyttö, jonka voimakas

                     häntä heiluu aina ystävällisesti. Vilkaisu vaan Adaan päin niin rummutus alkaa.

                     Ada hoitaa pentujen leikittämisen, se huolehtii pennut pois hässäkän keskeltä, myös

                     saunapuut ja -kaljat hoituu mökillä paikalle Adan toimesta, Ada on aina paikalla kun

                     apua tarvitaan. Adan ainoa vaatimus on, että klo 16 on aina ruoka-aika.

                     PALJON ONNEA ADA!

  Ada 10v.

                    

                       14.3.  LÄMPIMÄT ONNITTELUT ADAN PENTUESISARUKSET SIIRI, SARIKA, ALBA

                        JA EETU!

11.03.2011 - Viikonlopun ensimmäinen kotipesän jättäjä oli Brighter`s Kick Off, " Dippi", joka muutti

                      Minnan kaveriksi Espooseen. Seuraava lähtijä samana iltana oli Brighter`s Knight

                      Rider, "Jeppe". Jepestä tuli pikkuveli Mantilan perheen kolmelle lapselle Vantaalla.

                      Lauantaina sitten vuorossa Brighter`s Keep Up, " Peppi", joka meni Sannan mukana

                      Vääksyyn ja seuraavaksi lähti Brighter`s Kick Ball Change, "Caro" Tonin ja Heidi    

                      kanssa Espooseen.

                      Sunnuntain ainoa lähtijä oli Brighter`s Kool Moe, "Toivo", joka lähti Markon uudeksi

                      kaveriksi Lahteen.

                      Onnea matkaan Dippi, Jeppe, Peppi, Caro ja Toivo!

09.03.2011 - Ja nyt uuteen kotiin Savonlinna/Helsinki akselille on lähtenyt Brighter`s Know How.

                      Hyvää matkaa toinen musta tyttö.

08.03.2011 - Fellan pennutkin nyt jo luovutusiässä. Eilen saivat mikrosirut niskaansa ja hienot

                     todistukset eläinlääkäriltä. Tänään sitten ensimmäisenä pennuista uuteen kotiin

                     Vihtiin on lähtenyt Brighter`s Kill Bill, "Valo" ja heti perään Vantaalle Brighter`s

                     Keep Going, "Melli". Synnyinkoti toivottaa teille hyvää matkaa!

04.03.2011 - Kaverikoira Br. Fifty Cent,"Taavi" , nyt virallisessa työasussaan

 

                      Pentueet osiossa uusia kuvia Fellan pennuista riistan parissa, koirat osiossa

                      Dinan pennut "pönöttämässä" ja kuvia osiossa muutama kuva Jet Setistä.

                      Uuteen kotiin tänään on lähtenyt Brighter`s Jingle Bells, "Bella", joka muutti

                      Munkkiniemeen Jens Backmanin perheeseen. Onnea matkaan pikkuinen.

27.02.2011 - Dinan pennuista viikonloppuna uusiin koteihin lähtivät ensin lauantaina

                     Brighter`s Jolly Jumper Sipooseen Baarman-Kivistön perheen toiseksi koiraksi

                     ja tänään sunnuntaina Brighter`s Jimmy Bean, "Nero", Haminan liepeille

                     Koskensivujen kolmanneksi pojaksi.  Onnea elämäänne pikkuiset, pentukehään

                     vielä jääneillä Br. Jet Set`llä ja Br. Jingle Bells`illä on niin ikävä teitä. 

                     Fellan pikkuiset pääsivät tänään pihalle leikkimään ja haistelemaan kania ja

                     fasaania. Reippaita poikia ja tyttöjä. Kuvia tilanteista näkyvillä kotisivuilla hetimiten.                   

24.02.2011 - Dinan pennuista toinen musta poika Brighter`s Jack Daniels, "Mörkö" on

                     tänään lähtenyt uuteen kotiinsa Vantaalle Pirttinevan perheen nuorimmaiseksi.

                     Hyvää jatkoa mörköläinen.

20.02.2011- Tänään 2-vuotissyntymäpäiviään viettävät Brighter`s G-pennut.

                     Paljon onnea Viivi, Chili, Demi, Osku, Buster, Sohvi, Kalle, Pate, Keesi ja JoJo.

                     Helmi-emolle myös onnittelut suurperheestä.

                     Dinan pennut nyt 7-viikkoisia. Ensimmäisinä uusiin koteihin lähtivät

                     Brighter`s Juicy Couture, "Nelli" Hyvinkäälle perhe Ariken pikkuiseksi ja

                     Brighter`s Johnny Walker "Titu", Muurameen Brighter`s Hurdy-Gurdyn alias

                     Bogin kaveriksi Pekosten perheeseen. Onnea matkaan pikkuiset!

18.02.2011 - Fella on päässyt kotihoitoon sairaalasta ja toipuu. : ) : ) : )

                     Pentueet osiossa uusia kuvia molemmista pentueista.

16.02.2011 - Eläinlääkäri Beatrice Cleve kävi tänään tarkastamassa ja siruttamassa 6-viikkoiset.

                     Jokainen sai lääkäriltä arvioksi " erinomainen pentu". Kaikki siis hyvin.

                     Pennut näyttävät jo valmiilta suureen maailmaan. Madotukset on saatu kolmesti

                     ja uusia asioita on opittu. Pillikäskyä totellaan tehokkaasti.

                     Alla kuvassa yksi heistä.

Kuva: Juho Lappalainen

                     Pikkupennutkin voivat mainiosti vaikka jouduimme murheeksemme vierottamaan

                     ne emostaan jo nyt Fellan tulehtuneen nisän vuoksi. Fella on onneksi nyt hyvässä

                     hoidossa pieneläinsairaalassa painajaismaisten hetkien jälkeen.

                     Alla kuvassa kaksi Fellan 4-viikkoista pentua.

  Kuva: Juho Lappalainen

12.02.2011 - Dinan pennut tänään ensimmäistä kertaa ulkona pihalla. Lumi maistui hyvältä

                     ja tuntui kylmältä pikkutassujen alla. Pennut saivat tutustua myös kaniin ja fasaaniin.

                     Riistat eivät pelottaneet pikkunoutajia millään tavalla. Innostuneina tutkivat uusia

                     hajuja. Dina on lähtenyt Sarin luokse "lomalle", jotta pennut vierottuvat ennen

                     luovutusta.

                     Juho, Seitan isäntä, kävi kuvaamassa pentuja ja pian saadaan jokaisesta pönötys-

                     kuvat nettiin. Pihakuvia nähtävissä jo pentueet sivulla.

                     Fellan suurperhe voi mainiosti ja pennut kasvavat kovaa vauhtia. Kiinteää ruokaa

                     syövät nekin jo 4 kertaa päivässä.

                     Martta, Br. I Believe kävi viime viikonloppuna edustamassa Brightersejä Lahden 

                     erkkarissa tuloksin ERI, erinomainen. Erinomaista Martta!

 

01.02.2011- Dinan pennut punnittu ja painavat vajaat 3kg. Matolääkettä annettu jo toinen

                    kerta. Perheitä on käynyt heitä tervehtimässä. Vauhti kiihtyy pentukehässä.

22.01.2011- Tässä he ovat, kaikki 11, jotka voivat oikein hyvin Fella-emon hyvässä hoidossa.18.01.2011- Fellan ja Aimerin suurpentue syntyi tänään päivällä. Pentuja on 11, ja se on suurin

                    meille syntyneistä pentueista. Pennuista 5 on keltaista ja 2 mustaa narttua ja 3 on

                    keltaisia ja 1 musta uros. Ensimmäinen pentu syntyi varhain aamulla klo 5.30 ja

                    viimeinen klo 14.20. Pennut olivat noin 350grammaisia ja kaikki virkeitä ja

                    elinvoimaisia. Fella voi hyvin ja on oppinut hienosti hoitamaan ensimmäistä

                    pentuettaan.

                    Alakerrassamme on tunnelmaa: kaksi emoa ja niiden suloiset vähän eri-ikäiset

                    pennut.                   

09.01.2011 - Lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmäpeilausryhmässä tänään Dinan ensimmäisestä

                     pentueesta 3 pentua sekä lisäksi Blondie.

                     Kuvaukset suoritti tuttuun tapaan Pelle Axelson ell. asema Mevetissä.

                     Br. Hurdy-Gurdy, Bogi lonkat BB, kyynärät 0:0 ja silmät terveet

                     Br. Hocus-Pocus, Hatti lonkat BB kyynärät 0:0 ja silmät terveet

                     Br. Happy Balloon, Happy lonkat AA kyynärät 0:0 ja silmät terveet

                     Eagles One Bright Girl, Blondie lonkat AA kyynärät 0:2 ja silmät terveet

                     Dinan pikkupentuset kasvavat kovaa vauhtia. Painoa on tullut lähes tuplasti.

02.01.2011 - Dinan suloiset pennut ovat syntyneet. Pennuista 3 on keltaisia ja 2 mustia uroksia ja

                     2 mustia narttuja. Pennut syntyivät klo 01 ja klo 13 välillä. Kaikki ovat aika reilun

                     kokoisia noin 500g. Dina ja pennut voivat oikein hyvin. Pennut syövät ja nukkuvat ja

                     mönkivät Dinan ympärillä ja Dina hoivaa niitä tarmokkaasti.        

28.12.2010 - Uusia kuvia joulua viettävistä koirista. Kiitos niistä!

                     Dinan pentujen syntyminen on hyvin lähellä.

24.12.2010 -

 

20.12.2010 - Rudolf ja Pablo jouluisina

              

                      Hatista ja Artusta uusia kuvia kuvia osiossa.

18.12.2010 - Oona ja Elmo yhdessä kasvaneet

 

17.12.2010 - Tiinan ja Jarkon koirat joulutunnelmissa.

                      
                             Ella, Martta ja Siiri

15.12.2010 - Fella on tiineenä. Ultrassa näkyi aikankin 6 pentua. Fellan pennut syntyvät viikolla

                     3 ja ovat luovutusikäisiä viikolla 10.

02.12.2010 - Dina ultrattiin tänään ja pentuja on tulossa. Pennut syntyvät viikon 52 lopussa.

                     Nämä pentuset ovat luovutusikäisiä Helmikuun lopulla. Pentueet sivustolla

                     lisätietoa.

17.11.2010 - "Fella", Br. Foxy Lady on astutettu AM CH Sandylands Aim To Pleasen, "Aimer",

                       kanssa. Joulukuussa selviää saammeko tammikuun puolesta välistä lähtien

                       hoidella myös Fellan pikkupentusia. Pennut voivat olla keltaisia ja/tai mustia.      

08.11.2010 - Seitsemän vuotta täyttävät tänään Brighter`s B-pennut.

                      Paljon onnea Siiri, Coxi, Edi, Jasper, Sulo ja Honey.

                      Kolmevuotiaiksi kerkesivät  6.11. myös Brighter`s E-pennut.

                      Paljon onnea Elli- tyttö ja pojat Miles, Piki, Roope, Rölli, Jesse ja Masi.

       

31.10.2010 - Kennel Brighter`s 10 vuotta

 

Koirat ovat aina kuuluneet elämääni jollain lailla, vohvelipaketeista kerättyinä kuvina, ulkoilutettavina naapurin koirina ja sitten ihan omina lemmikkeinä kotona. Kenneltoimintamme alku juurtuu kuitenkin vasta siihen, kun keväällä -98 perheeseemme saapui labradorinnoutaja Fia.

Fia muutti meille Turusta, tarkemmin sanottuna Piikkiöstä, jossa labradoreja ja villakoiria kasvattava Madelief`s kenneli silloin sijaitsi. Labradoria hakiessani oli alusta alkaen selvää, että halusin narttukoiran ja sille aikanaan pentuja. Helena Tuomaalalle, Fian kasvattajalle, kerroinkin ajatuksistani ja niin meille sitten tuli pikkuinen Fia, kerman vaalea blondie.

Kennelin ensimmäiset pennut syntyivät alkuvuodesta 2001, jota ennen 31.10.2000 olin saanut kennelnimemme vahvistetuksi Kennelliiton ja Belgian FCI:n seulan kautta. Ensimmäinen nimiehdotus kennelille oli BrightWhites, joka olisi kuvannut ensimmäisen pentueen molempia vanhempia eli Fiaa ja Ossia (Rosanan Ace in The Hole).

BrightWhites -nimi oli kuitenkin jo varattu ja monien miettimisien ja sanakokeilujen jälkeen päädyimme lyhyesti Brighter`siin.

Ensimmäisestä eli A-pentueesta kotiimme jätimme ensimmäisenä ja ainoana normaalisti syntyneen Adan, joka elää edelleen kanssamme ihanana kotikoirana, kaikkien kaverina, uusien pentujen hoivaajana ja kaljatölkin noutajana.  Muut 5 pentua syntyivät keisarinleikkauksella, pieneläinklinikalla. Mikä onnen tunne oli saada syliinsä korillinen pikkuruisia labradorinnoutajanpentuja. A-pentueesta emme saaneet jatkumoa kenneliimme.

Vuonna 2003 uskaltauduimme yrittämään uudelleen ja silloin syntyneestä B-pentueesta (Madelief`s Fia ja Danjac`s Finnegan) kennelissä alkoi ”ajatuksissamme” kaksi eri linjaa, Coxin ja Siirin jälkeläiset, joita kaikki tähän asti syntyneet pennut edustavat.

B-pentueesta Coxi jäi meille kotiin Sarin omaksi ja Siiri meni sijoitukseen Rantasen Jarkolle ja Saarisen Tiinalle. Tiinasta tuli hyvin pian brightersien vaikuttajahahmo, Siirin kaikkien jälkeläisten ”mummo” ja kennelin ”markkinointipäällikkö”. Brightersin ”Itä-Helsingin jaosto” sijaitsikin pitkään Vuosaaressa, mutta on nyttemmin muuttanut Kumpulaan. Tiinaa haluamme erityisesti kiittää panostuksesta hyvien koirakotien löytämisessä ym. aktiivisesta toiminnasta meidän koirien hyväksi!

C-pentue (Br. Black Label, ”Siiri” ja KANS MVA FIN &RUS&BLR&EST&LTU MVA Follies Imperial Eagle) syntyi alkuvuodesta 2006. Pentueessa oli vain yksi narttu Ella (FI JVA Br. Cinderella), joka meni emonsa kotiin sijoitukseen Tiinalle ja Jarkolle. Ellasta ei tullut emoa vaan jälkikoira, Suomen Jälkivalionarvolla palkittuna. Tiina ja Jarkko leipoivat pian Ellan jälkeen myös Siiristä Suomen Jälkivalion.

D-pentue (Br. Black Magic, ”Coxi ja FIN MVA Loresho Liberty) syntyi kesällä 2006. Tämä pentue syntyi muista poiketen kesämökillämme ja teki kesälomastamme ikimuistoisen. Pentueessa oli 2 narttua, joista Dinan jätimme meille kotiin ja Helmi meni sijoitukseen Jaana Varoselle.

E-pentue (FI JVA Siiri ja FIN MVA Upwards Goodwill Gunnar) syntyi loppuvuodesta 2007 ja Siirin pentueiden tapaan vain yhdellä narttupennulla. Elli-ainokainen tyttö sijoitettiin Leena ja Kai Strandin perheeseen.

F-pentue (Coxi ja KANS MVA FIN MVA EST MVA V-06 LTUV-08 Follies Mon Oncle) syntyi kesällä 2007. Doran jätimme tästä pentueesta meille ja Fella meni sijoitukseen Katja Kytölälle.

Dora ilahdutti meitä tänä syksynä Suomen Muotovalion arvolla.

Lisävahvistusta kenneliimme haimme tässä vaiheessa Ruotsista, Eagle`s kennelistä, D-pentueesta syntyneen DD:n omistajien kanssa yhdessä. Blondie, Eagles One Bright Girl, asuu varsinaisesti Minttu ja Jallu Sasin luona mutta kiiruhtaa meille aina juoksujen ajaksi.

Alkuvuodesta 2009 syntyi kennelimme tähän astisista suurin, 10 pennun G-pentue (Coxin jäkeläinen Br. Dolce Gabanna, ”Helmi” ja FIN MVA Follies Trovatore). Narttupentuja syntyi 4, uroksia 6. Synnytys oli helppo ja nopea. Mutta ei olisi pitänyt kehua koputtamatta samalla maalaamatonta puuta, sillä jostain kumman syystä emo-Helmi sai hyvin pian synnytyksen jälkeen vaarallisen nisätulehduksen. Epätoivoissamme aloimme etsiä sijaisemoa kymmenelle pikkuiselle, joita Helmi-emo tunnollisesti kuitenkin hoiti ja imetti. Kaikki meni kuitenkin lopulta hyvin, Helmi menetti yhden nisän, onneksi vain yhden ja pystyi itse hoitamaan pentunsa. Tästä pentueesta kotiimme jätettiin Demi ja sijoitukseen menivät Viivi, Elisa Sinisalolle ja Sohvi, Maija Kuuluvaiselle.

H-pentue (Coxin jälkeläinen Br. Divina Commedia, ”Dina”  ja Mallorn`s Aint Mizbehavin) syntyi syksyllä 2009. Pentueen nartuista kaksi sijoitettiin, Emma, Tommi Haglundille ja Happy, Malin Lindqvistille.

I-pentue (Siirin jälkeläinen Br. Emphatic Edwina, ”Elli” ja FI MVA Lucky My Angel Touch) syntyi viime keväänä. Sen narttupennuista Iitu meni Elli-emon mukana sijoitukseen Strandien perheeseen, Fanni, Kuuluvaisille Sohvin perheeseen ja Martta, Siirin ja Ellan kaveriksi Tiinalle ja Jarkolle.

Kenneltoimintamme on koko ajan ollut pienimuotoista. Jonain vuonna pentuja ei ole syntynyt ollenkaan ja toisinaan pari pentuetta. Brighter`s pentuja on nyt 64, yhdeksästä pentueesta. Kymmenes pentue syntyy mahdollisesti tämän vuoden viimeisenä päivänä. Monet pennuista asuvat Suur-Helsingin alueella mutta pentuja asuu myös muualla Suomea, Oulua myöten. Imatralla brightersejä asuu viisi. Pentujen tapaamiseksi olemme järjestäneet pentueille vähintään yhdet pentutreffit. Useita pentuja perheineen olemme tapailleet monesti muutenkin meillä tai erilaisissa tapahtumissa. Jokaisen pentueen syntymä on ollut aina sykähdyttävä kokemus iloineen ja joskus suruineenkin, joilta mekään emme ole välttyneet. Uskallan silti sanoa, että ”aika” onnekkaita olemme kuitenkin olleet pentujen kanssa.

Pentujen syntymän, niiden hoitamisen ja aikuisten koirien kanssa puuhaamisen lisäksi parasta on ollut kaikki ne ihmiset, joihin olemme koirien myötä saaneet tutustua. Osasta on tullut oikein hyviä ystäviä meille.

Tänään Brighter`sin kymmenvuotispäivänä lähetän terveiset kaikille brighters-koirien omistajille ja kiitokset mukavista hetkistä yhdessä. Kumarruthan antamaan kunnon rapsutukset puolestani omalle karvaiselle kullanmurullesi siinä vierelläsi.

30.10.2010 - Br. Divina Commedia, "Dina" on astutetty C.I.B FIN MVA EE MVA V-06 LTV-08 Follies

                     Mon Onclen, "Mortin" kanssa. Marraskuun lopulla varmistuu onko astutus onnistunut.

                     Yhdistelmästä mustia ja/tai keltaisia pentuja.

24.10.2010 - Tänään yksivuotispäiviään viettävät Brighter`s H-pennut.

                      Paljon onnea Happy, Viivi, Emma, Bogi, Eppu ja Hatti.

                     Eilen otettuja kuvia Emmasta lisätty kuvia ja koirat sivulle.

                     Ruotsalaisvahvistuksemme Eagles One Bright Girl, "Blondie", kävi tänään

                     luonnetestissä Dobermannien majalla. Pisteitä Blondielle 140.

                     Blondien mielestä halloween naamariin tänään pukeutunut kelkkakääpiö

                     oli anteeksiantamattoman inhottava. Itseään Blondie puolusti raivokkaasti.

16.10.2010 - Elli, Br. Emphatic Edwina testattiin luonnetestillä Dobermannien majalla.

                     Testin pistemäärä 99 ja tuomarin mukaan Elli on kiva, ihmisistä tykkäävä koira,

                     jolla on hyvät hermot. Elli on hyvin rauhallinen kaveri eikä se testin mukaan

                     osoita suurta halukkuutta työkoiraksi. Testierittelyt luonnetestit osoiossa.

             

12.10.2010

  

10.10.2010 - SNJ:n järjestämä näyttely Hyvinkäällä. Näyttelyyn osallistui 5 Brighter`s koiraa.

                      Sohvi ja Elli saivat arvioksi EH, penturyhmäläisiä olivat Rudi, joka sijoittui neljänneksi

                      ryhmässään sekä Iitu ja Fanni, jotka eivät tällä kertaa sijoittuneet.

                      Ellin isän, Gunun, jälkeläisryhmä tuli kakkoseksi.

                      Brighter`s Hundred-Per-Cent, Eppu, uusin kuvin koirat ja kuvia osiossa.

03.10.2010 - Kolme Brighter`s koiraa testattiin EIC- geenitestillä (Excercise Induced Collapse,

                     rasituksensietokyvyn aleneminen ja lyyhistyminen).

                     Brighter`s Foxy Lady, Fella   N/N  terve

                     Eagle`s One Bright Girl, Blondie  N/N terve

                     Brighter`s Daz  Dillinger, DD  EIC/EIC sairas

26.09.2010 - Kolme Brighter`s I-pentua, Martta, Rudolf ja Iitu osallistui Labradorinnoutajakerhon

                     Puppy &Veteran Showhun. Kaikki esiintyivät kauniisti ja saivat hyvät arvostelut ja Iitu

                     sijoittui pentujen kakkosryhmässä neljänneksi. Hienoa!

22.09.2010 - Nutrojen lisäksi meiltä saatavana nyt myös possunkorvia. Nam, nam.

20.09.2010 - Taavi, Br. Fifty Cent on liittynyt keväällä Turun Kaverikoiraryhmään, johon kuuluu

                      15 aktiivista koirakkoa. "Taikatassut" vierailevat lasten ja vanhusten luona, osal-

                      listuvat erilaisiin taahtumiin, tilaisuuksiin ja messuihin, joissa koiria saa silittää

                      ja rapsuttaa. Tällaisia tilaisuuksia ovat esim. kehitysvammaisten toiminta- ja

                      leiripäivät, erilaiset kaupunginosapäivät, koiranäyttelyt yms.

                      Taavin ja Miian yhteisestä vapaaehtoistyöstä voi lukea lisää Taikatassujen

                      kotisivuilta osoitteessa http://www.mustaterrieri.com/kaverikoira/

09.09.2010 - Eagles One Bright Girl, Blondie, täyttää tänään 2 vuotta.

                     Paljon onnea laumamme ruotsalaisvahvistus.

                     Blondiesta uusi kuva. Samoin Blondien kaverista DD:stä.

06.09.2010 - G-pentujen lonkka- ja kyynärkuvaukset sekä silmäpeilaus Mevetissä.

                      Kuvauksen suoritti Pelle Axellson ja tulokset olivat seuraavat

                      Br. Ginger Ale, "Chili"  AA/00, silmät ok

                      Br. Gossip Girl, " Viivi" AA/00, silmät ok

                      Br. Gordon Bleu, "Pate" BB/00, silmät ok

                      Br. Gold Medal, "Buster", BC/00, silmät ok

                      Br. Ginger Spice, "Demi", EE/12, ja toisessa silmässä seurattava täplä

                    

05.09.2010 - Voi että, Dora, Brighter`s Force Major sai Tuomarinkylän syysnäyttelyssä

                     kolmannen sertinsä ja taipparitkin on jo ajat sitten läpäisty, joten Dora on nyt

                     oikeutettu Suomen muotovalion arvoon.

                     Tuomari Arja Koskelon arvio Dorasta:

                     Erinomainen tyyppi. Kauttaaltaan tasapainoinen ja terverakenteinen, hyvin kaunis,

                     vahva narttu. Kuitenkin riittävän feminiininen. Vahva saukonhäntä.

                     Kaunis leveä reisi. Lyhyessä karvassa, joskin laatu oikea. Tehokkaat liikkeet.

                     Hyvä ryhti. Hyvin miellyttävä kokonaisuus. AVO ERI AVK1, PN1 SERT VSP

Kaunis Doramme

                     Näyttelyyn osallistuivat kennelimme koirista myös Demi ja Miles.

                     Demi NUO EH

                     Miles vähän riehaantui ja tuoksena tänään keltainen nauha, joka kyllä

                     vielä muutetaan vaalean punaiseksi.          

04.09.2010 - Kokoonnuimme tänään I-pentujen treffeille. Kaikki pennut perheineen sekä

                     pentujen Aamos- isä perheineen ja kasvattajineen pääsivät riemuksemme

                     tulemaan paikalle. Oli mukava nähdä teidät kaikki! Kiitos käynnistä!!!!!

                     Koirat osiossa uudet " pönötyskuvat" kaikista pennuista ja kuvia osiossa uudet

                     kasvokuvat pennuista.

Kuvassa koirat vasemmalta isä-Aamos, Laku, Fanni, Koda, Rudi, Seita, Martta ja Iitu

 

29.08.2010 - Dora Tervakosken KV-näyttelyssä, jota tuomaroi Kirsti Louhi. Doran

                     tämän päiväinen tulos AVO EH KäK3.

                     Bogista uusi kuva koirat osiossa.

24.08.2010 - Tiedoksi kaikille: Nutrojen haku nyt pelkästään täältä meiltä Tapaninkylästä!

19.08.2010 - Siiri PHN:n järjestämässä mejäkokeessa Hollolassa. Tulos VOI3/23 pistettä.

                     "Sirkka-Liisa Lirpukka" oli tuomarin mukaan kokeen hauskin koira. Cool You!

                      Kuvissa suloinen otos Elli-äidistä ja sen pikkutytöstä Iitusta.

15.08.2010 - FI JVA Brighter`s Cinderella alias Ella tänään Miehikkälässä jäljestämässä. Tulos

                     VOI2/31 pistettä. Onnittelut Eppu sitkeästä työskentelystä kuumaakin kuumemmassa

                     metsässä.

10.08.2010 - Ahkera Ella PHN:n mejäkokeessa.Tulos VOI1/45 pistettä. Tasaisen hyvä tahti Ellalla.

                     Onnittelut laukauksensietotestin ampuja Tiinalle, valion ohjaajalle Jarkolle ja tietty itse

                     jäljestäjälle Ella Elisabeth ensimmäiselle, Ella E.Lukalle ja mitä kaikkia lempinimiä

                     sinulla onkaan.

08.08.2010 - Ella ja DD UMN:n mejäkokeesa. Ella VOI 1/46 pistettä, DD tällä

                     kertaa VOI -. Onnittelut molemmille ahkeroinnista helteisessä Mäntsälässä.

                 

07.08.2010 - Dora tänään Vesilahden ryhmänäyttelyssä.

                     Tuomari Satu Ylä-Monosen arvio Dorasta:

                     Vahva, tasapainoinen narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyväilmeinen nartun pää.

                      Hyvä purenta. Erinomainen eturinta ja runko. Vahva luusto. Hyvinkulmautuneet

                     raajat. Aavistuksen korkea hännänasento. Erinomainen turkinlaatu.

                     Liikkuu kauttaaltaan hyvin. AVO ERI, AVK1, PN1, VSP, SERT.

                     Olemme niiiin onnellisia! Hyvä Dora!                   

01.08.2010 - Ella, Jarkko ja Tiina taas ahkeroineet jäljellä, tällä kertaa Hollolassa PHN:n

                     järjestämässä kokeessa. Ellan varmaa työskentelyä ja tulos VOI1/42 pistettä.
                     Ei voi muuta kuin ihailla teitä ahkeria. Paljon onnea!

25.07.2010 - Ella KHN:n mejäkokeessa Rengossa, tulos VOI1/46 pistettä. Hyvä ahkera Ella

                     Elisabeth!

                     Uusi kuva Keesistä kesäkeesisssä uinnin jälkeen.

13.07.2010 - D-pennut 4 vuotiaita. Paljon onnea Helmi, Dina, DD, Elmo, Muppe, Arttu, Duffy ja

                     Retu!

                     Kuvia osiossa kuvat ruskeaksi muuttuneesta syntymäpäiväsankari Dinasta.           

11.07.2010 - Fella, Dora, Demi, Blondie ja Miles Karjaalla KV-näyttelyssä.

                     Fian jätimme suosiolla kotiin kuumaa päivää pakoon.

                     Tuomari: Helinä Jurgens-Simberg /Viro

                     Fella KäY ERI, KäK 2

                     Dora AVO ERI

                     Demi JUN ERI, JUK 2

                     Blondie NUO EH

                     Miles AVO EH 4

         

                     Koirat osiossa uudet kuvat aikuisenmittaan kasvaneesta Sohvista ja sen

                     uudesta pikkusiskosta Fannista ja

                     näyttelykuvat Demistä, Fellasta ja Milesistä.

09.07.2010 - DD SNJ:n leirikokeessa agilitymestareitten kolmanneksi! Onnea DD!

06.07.2010 - Ella PHN:n mejäkokeessa Hollolassa, tulos VOI 1 ja 49 pistettä. Hienoa Ella!!!!!

                    

                     Dina ja Blondie SNJ:n mejäkokeessa Tammelassa. Tulokset Dina AVO 0

                     Blondie AVO 1/ 45 pistettä, ensiyrittämällä. Onnea Blondie ja Minttu!

25.06.2010  Hyvää Juhannusta!

22.06.2010 - Ella PHN:n mejä-kokeessa Hollolassa loistavin tuloksin VOI 1/ 47 pistettä!

                     Onnea paljon ahkerille jäljestäjille!

13.06.2010 - Ella Elisabeth Päijät- Hämeen Noutajien mejä-kokeessa Hollolassa hienoin tuloksin

                     VOI 1/46pistettä. Onneks olkoon Ella ja ohjaaja Jarkko sekä luotsaaja Tiina!

30.05.2010 - Fella Järvenpään näyttelyssä. Tuomari Soile Bister. Tulos KäY ERI, KäK 2.

29.05.2010 - Dora ja Fella tänään luonnetestissä dobermannien majalla.

                     Dora +144p. , Fella +170. Koirat sivulla luonnetestipöytäkirjat osasuorituksineen.

27.05.2010 - F-pennut viettävät tänään 2-vuotispäiviään. Paljon onnea Elli, Fella, Dora,

                     Jekku, Nori, Cola, Taavi ja Kaapo

25.05.2010- Ja Ella taas Siirin sijasta PHN:n Mejäkokeessa tuloksin VOI1/43p. No niiiin!

23.05.2010 - Ella, Br. Chinderella Tammelan Mejäkokeessa tuloksin VOI2/34p.

16.05.2010 - Dora, Br. Force Major Mynämäen näyttelyssä tuloksin KäY ERI, KäK1, PN4. Tuomarina

                     Phyllis Poduschka-Aigner Itävallasta.

15.05.2010 - Viivi, Br. Hat Trick osallistui  alle 7 kk vanhana rohkeasti ensimmäiseen

                     (molemmille) pentunäyttelyynsä Helsingissä hienoin tuloksin, EH. Onnex olkoon

                     Tiina ja Viivi.

09.05.2010 - Br. Cinderella, Ella sekä Br. Daz Dillinger, DD, jäljestivät UMN:n mejäkokeessa

                     Mäntsälässä hienot VOI 1/41p. tulokset. Onnea Jallu ja DD sekä Jarkko ja Ella!

08.05.2010 - Ellin I-pentueen isä Aamos, Lucky My Angel Touch läpäisi tänään taipumuskokeen

                     ja on sen tuloksen ja monien näyttelysertien ansiosta oikeutettu Suomen

                     Muotovalion arvoon. Paljon onnea Hanna ja FI MVA Aamos!

07.05.2010 - Ja tänään sitten uusiin koteihinsa lähtivät kolme pentua, jotka jättivät kotimme

                     alakerran niin, niin hiljaiseksi.

                     Seita, Brighter`s I Hope Helsinkiin perhe Lappalaisen sydänkäpyseksi

                     Koda, Brighter`s In My Mind, Honey-sedän kaveriksi Porvooseen

                     Laku, Brighter`s In My Heart, perhe Suutarisen kolmanneksi pojaksi

                     Hyvää jatkoa pikkupallerot. Kaikille toivomme onnellista, tervettä ja pitkää elämää!

06.05.2010 - Niiiiin, pennut ovat nyt 7 viikkoa vanhoja ja heti tänään neljä pentua on lähtenyt uusiin

                     koteihinsa.

                     Fanni, Brighter`s I Do, pikkuserkkunsa Sohvin luokse Imatralle

                     Iitu, Brighter`s I Am, oman Elli-emonsa luokse Vantaalle

                     Martta, Brighter`s I Believe, oman mummonsa Siirin ja tätinsä Ellan luokse Helsingissä

                     Rudolf, Brighter`s I Have A Dream, naapuriin Pablon kaveriksi

                     Onnea matkaan pikkuiset!

05.05.2010 - Fia tänään 12 vuotias. Askel ei ole sillä juurikaan hidastunut viime vuosien aikana.

                     Yhtä tomerasti se jaksaa ohjailla laumaansa. Haukahdus vain niin Fian lempituoli

                     on vapaana. Ruoka-ajoista ja ulos- ja sisäänpääsystä saamme me ihmiset myös

                     Fialta haukahdusviestin. Sylintäydeltä onnea Fialle syntymäpäivänä!

03.05.2010 - Eläinlääkäri Beatrice Cleve, Robans Vet/ Kannelmäen eläinlääkärit -

                     eläinlääkäriasemalta teki pennuille pentutarkastuksen. Kaikki hyvin pennuilla.

                     Pennut saivat myös mikrosirut niskaansa. Pian ne ovat valmiita uusiin koteihinsa.

01.05.2010 - Vappupäivän kunniaksi pennut saivat tutustua varkikseen ja kaniin.

                     Ei näyttäneet raadot pelottavan ketään.

25.04.2010 - Elli-emo on lähtenyt omaan kotiinsa. Pennut pärjäävät jo hyvin ilman emoaan.

                     Ruoka maistuu 4 kertaa päivässä. Ulkoilua ja kennelin muiden koirien tapaamista.

                     Fia -isoisoäiti pitää jöötä ja Demi pikkuserkku innoissaan leikkimässä pentujen kanssa.

                     Pari pentua saanut nuuhkia jo verijälkeä. Ensi viikolla kaikille pennuille esitellään

                     riistat. Viimeiset kaksi viikkoa menevät niiiin liian nopeasti. Uusia kuvia pennuista.

18.04.2010 - Kaikki uudet ja "vanhat" perheet ovat käyneet tapaamassa pentuja ja meitä.

                     Pennut madotettu nyt toista kertaa. Syövät jo neljästi päivässä kiinteää ruokaa.

                     Meno vielä aika rauhallista pentukehässä, nukutaan paljon ruokailujen välissä.

                     Elli-emo viihtyy nyt pitkään toisten koirien kanssa ulkona. Kohta on sen kotiin

                     lähdön aika. Nopeasti aika on mennyt.

                     Pentujen tapaamisen mukana saimme vieraaksemme myös B-pentueesta Honeyn.

                     Kuvia osiossa muutaman kuva Honeystä.

                                     

11.04.2010 - Vietimme tänään H-pentujen treffipäivää. Mukaan treffeille pääsivät tulemaan

                      Happy, Viivi ja Hatti. Mukana oli tietty myös pentujen Dina-emo. Jälleennäkemisen

                      riemun lisäksi nuuskittiin riistoja ja otettiin hienot poseerauskuvat.

                      Uudet kuvat koirat sivuilla. Oli tosi mukava nähdä teidät kaikki. Kiitos käynnistä!

                     

07.04.2010 - Pennut saaneet viime viikolla jo ensimmäisen matokuurin. Pahalta maistui.

                     Tänään saivat myös nokareet paistijauhelihaa ja kermaviiliä. Se maistui,

                     huomenna lisää. Painoa on tullut hyvin lisää. Palleroita ovat kaikki.

                     Silmät ja korvat ovat avautuneet. Pientä painimista ja tepastelua ympäriinsä.

                     Töpöttelevät heti kehän laidalle kun kuulevat ihmisten ääniä. Ensimmäiset

                     hännänheilutukset jo nähty - siitä se alkaa.

                      Sohvi esiintynyt Pääsiäisenä Lappeenrannan näyttelyssä. Tuloksena JUN EH, JUK1.

                      Hyvä, hyvä Sohvi!

23.03.2010 - Ellin pennut syntyivät torstai iltana 18.3. Pennuista 4 on narttua, 1 ruskea, 2 mustaa

                     ja yllätys, yllätys 1 keltainenkin. Uroksista 1 on musta ja kaksi on ruskeaa.

                     Pennut ja Elli-emo voivat loistavasti. Pennut ovat kasvaneet jo parissa päivässä

                     valtavasti.

                     G-pentueesta ensimmäisenä lonkka- ja kyynärkuvissa sekä silmäpeilauksessa on

                     käynyt Osku, Br. Grand Canyon tuloksin lonkat BB, kyynärät 0:0 ja silmät ok.

                   

                     Pentutohinoilta ehdimme käväistä myös Tampereen Kv-näyttelyssä.

                     Tuomarina toimi Per Iversen Norjasta. Tuoksina kaikille neljälle eli

                     Viiville, Blondielle, Fellalle ja Doralle EH.

18.03.2010 - Uusia kuvia Blondiesta, Dorasta, Demistä ja Kapusta kuvia osiossa.

                     Elli on tullut kasvattajan luo. H-hetket ovat hyvin hyvin lähellä.

14.03.2010 - Kennel Brighter`sin ensimmäiset pennut täyttävät tänään kunnioitettavat 9 vuotta!
                     Kaikki pennut olivat keltaisia ja niitä syntyi 6 kappaletta. Pennuista ensimmäinen, ADA,

                     joka asuu täällä meidän laumassamme, syntyi jo 13 päivän puolella. Ada, "Ape" on

                     aina ollut kiltti, helposti koulutettava, uskollinen, kaikkien kaveri ja erinomainen

                     pentujen vahti ja leikittäjä. Ada on aina paikalla kun apua tarvitaan.

                     Tänään saamme onnitella kaikkia 5 elossa olevaa A-pentua.

                     Paljon Onnea Siiri, Sarika, Alba, Ada ja Eetu!

                     Ellin vatsa jatkaa pyöristymistään. Vielä muutama päivä niin saamme sylitellä

                     uusia pikkupalleroita.

                    

22.02.2010 - Lisää kuvia 1-vuotissankareista. Osku viettämässä juhliaan.

21.02.2010 - Kuvia osiossa uusia kuvia yksvuotis synttäreitään viettäneistä Chilistä ja Keesistä.

                     Elli voi hyvin ja paksusti. Pennut syntyvät viikolla 11. Odotamme jännityksellä.

20.02.2010 - Tänään onnittelemme 1 vuoden ikään tulleita Helmin pentuja. Paljon onnea

                      Sohvi, Viivi, Chili, Demi, Buster, Keesi, Kalle, Pate, Osku ja Jojo!

09.02.2010 - Saimme suru-uutisen Artjärveltä, Brighter`s Asterix "Teppo" Adan veikka on nukkunut

                      ikiuneen. Osanottomme.

01.02.2010 - Paljon Onnea 4 vuotta täyttävät C-pennut  Ella, Kapu, Sulo, Osku ja Vili!

31.01.2010 - Labradorien erikoisnäyttely, Kerava.

                     Tuomari Kirsi Nieminen:

                     Br. Guess What "Sohvi" JUN H

                     Br. Gossip Girl "Viivi" EVA,

                     Sohvilla vähän liikaa painoa ja onneton Viivi ontui tänään toista takajalkaa eikä sitä

                     siitä syystä voitu arvostella.

                     Eagles One Bright Girl "Blondie" JUN EH

                    Tuomari Janet Cole, Iso-Britannia:

                    Br. Foxy Lady NUO ERI

                    Br. Force Major KäY ERI1, PN4

                    Madelief`s Fia, "Fia", meidän laumamme kuningatar melkein 12 vuotta, VET ERI 2

                    Isommilla tytöillä oikein loistava päivä, pikkutytöillä sitten ensi kerralla.

12.01.2010 - Br. Honeysuckle "Emma" on muuttanut uuteen kotiin Vantaalle. Onnea matkaan

                    pikkuinen kuusamankukka!

                    Br. Emphatic Edwina "Elli" on astutettu Lucky My Angel Touch "Aamoksen" kanssa.

                    Noin neljän viikon kuluttua tiedämme saammeko keväällä hoidella mustia ja/tai

                    ruskeita pikkupalleroisia.

24.12.2009

13.12.2009 - Euroopan voittaja 2009 Helsingin messukeskus: One Bright Girl JUN ERI.

                     Hyvä Blondie!

                     H-pentue lähtenyt uusiin koteihinsa.

                     Hyvää jatkoa pikkunuppuset, Br. Hat Trick, Br. Honeysuckle, Br. Happy Balloon,

                     Br. Hurdy-Gurdy, Br. Hundred-Per-Cent ja Br. Hocus-Pocus.

12.12.2009 - Voittaja 2009 Helsingin messukeskus: Br. Fifty Cent NUO EH NUK 4, Eagles

                      One Bright Girl JUN EH, Br. Force Major NUO ERI NUK2.

06.12.2009 - Tampere ryhmänäyttely: Br. Foxy Lady NUO EH, Br. Emphatic Edivina AVO EH,

                      Br. Ginger Spice JUN EH, Br. Fifty Cent NUO EH NUK3, Br. Force Major KäY ERI

                      KäK 1, PN4. Mukavaa Itsenäisyyspäivän viettoa vaikka varpaita palelikin kylmässä

                      hevosmaneesissa.

05.12.2009 - Pennut punnittu ja painoa kaikilla vähän vaille viisi kiloa. Madotus kolmannen

                     kerran. Ulkoleikkiä ja riistaan tutustumista. Kaikki pennut erittäin kiinnostuneita

                     kanista ja fasaanista, joka meillä tällä kertaa edusti linturiistaa.

                     Pentueet-osioon lisätty nyt viiden viikon iikäisistä pennuista pönötys- ja

                     kasvokuvat sekä pari kuvaa riistaa kantavasta pennusta.

                     Mukavia uutisia Imatralta.

                     Tähtisilmä Br. Fido-Dido "Cola" kuvattu tuloksin AA/00 ja silmät OK.

                     Hienoa, saamme olla tyytyväisiä.

                    

29.11.2009 - Viivi, Br. Gossip Girl ja Taavi, Br. Fifty Cent Turun KV-näyttelyssä.

                      Molemmat saivat oikein hyvät arviot. Viivi  ERI ja Taavi EH.

                      Pennut kasvaneet hyvin. Ulkoaitauksessa jo tovin, sateessa. Emo- Dina

                      lähtenyt Sarin luokse hoitoon. Pennut pärjäävät jo ilman emoa.

                     Talon muut koirat käyneet tutustumassa heihin.

23.11.2009 - Pennut saivat toisen madotuksen, kynnet on leikattu, painoa kaikilla noin 3kg.

                     Kiinteää ruokaa lisätty. Pennut leikkivät ja painivat keskenään. Uni maittaa kuitenkin

                     vielä useita kertoja päivässä. Yöllä nukutaan ja ollaan hiljaa.

                     Uudet perheet ovat käyneet tapaamassa meitä ja pentuja.

15.11.2009 - Br. Gordon Beu, Pate ja Br. Gossip Girl, Viivi, osallistuivat Kaapelitehtaan pentu-

                     näyttelyyn hienoin tuloksin ja arvosteluin. Pate PU1, VSP, KP ja Viivi sijoittui

                     komanneksi omassa ryhmässään. Molempien arvostelut olivat oikein hyviä.

                     Hieno ensiesiintyminen molemmilla.

                      Pennut saivat ensimmäiset kiinteät ateriat - nokareet jauhelihaa ja kermaviiliä.

                      Hyvin maistui, nam, nam. Painoa tullut reilusti lisää. Painoa nyt noin 2kg.

08.11.2009 - Tänään 6-vuotissyntymäpäiviä viettävät B-pennut.

                     Onnea Coxi, Siiri, Edi, Jasper, Honey ja Sulo!

                      Br. Fifty Cent, Taavi, on käynyt myös lonkka- ja kyynärkuvauksissa loistavin

                     tuloksin, lonkat AA ja kyynäreet 0:0. Hieno homma.

07.11.2009 - Myöhästyneet onnittelut 6.11.2009 2-vuotta täyttäneille Brighter`s E-pennuille,

                     Ellille, Jesselle, Pikille, Milesille, Röllille, Masille ja Roopelle! Aikuisia alatte olla kaikki.

                     Dinan pennuilla kaikilla nyt silmät auenneet.

                     Ensimmäinen matokuuri annettu. Ei niinkään pahalta maistunut.

                     Pennuilla painoa nyt 1300 - 1400g välillä. Tasainen porukka on.

02.11.2009 - Dora, Fella ja Nori lonkka- ja kyynärkuvauksissa sekä silmäpeilauksessa Mevetissä.

                     Kuvaukset ja peilaukset suoritti ell. Per Axelsson:

                     Fella, Br. Foxy Lady    lonkat AA, kyynärät 00   silmät terveet

                     Nori, Br. Fond du Lack    lonkat AA, kyynärät 00  silmät terveet

                     Dora, Br. Force Major  lonkat BD, kyynärät 00  silmät terveet

                     Fellan ja Norit tulokset olivat loistavat kuten myös aikaisemmin saman pentueen

                     muiden koirien tulokset mutta mutta......... Doran tulos oli meille täydellinen ja masen-

                     tava yllätys. Doran toisessa lonkassa hiushalkeamia aivan kuin se olisi jossain

                     vaiheessa satuttanut itsensä. Onneksi Dora ei missään vaiheessa ole ontunut

                     jalkaansa.

                    

31.10.2009 - Pennut punnittu ja painoa tullut tuplat lisää. Hyvin kasvavat ja kehittyvät pikkuiset.

                     Pentueet osiossa uusia kuvia heistä.

24.10.2009 - Dinan suloiset pennut ovat syntyneet. Pentuja syntyi 6, 3 narttua ja 3 urosta.

                      Pennut painoivat syntyessään noin 450g. Kaikki pennut voivat hyvin samoin

                     pitkään uurastanut emo-Dina.

11.10.2009 - Hieno NOU1 viikonloppu - lauantaina taipumuskokeen hyväksytysti suorittivat

                     Dora ja Fella ja sunnuntaina Miles. Kokeet suoritettiin Mjösundissa ja tuomarina

                     kokeissa oli Ari Huttunen. Onnittelut kaikille metsästykseen taipuvaisille koirille

                     ohjaajineen.

10.10.2009 - Sohvi, Br. Guess What, osallistui Labradorinnoutajayhdistyksen Puppy & Veteran

                     showhun. Tuomari Karola Kahrilan arvio Sohvista: "Erittäin hyvän tyyppinen 7kk.

                     Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen karvapeite. Ikäisekseen hyvin

                     kehittynyt runko.  Liikkuu hyvin. Esiintyy hyvin."

                    

05.10.2009 - 4 G-pentua kokoontui pentukoulutukseen. Harjoiteltiin luoksetuloa, hihnassa

                     nätisti kulkemista, seuraamista ja sivulle tuloa. Kuvia osiossa muutaman kuva

                     koulutuksesta.

                     Dinan massu pyöristyy somasti. Kolmen viikon kuluttua h-hetki on käsillä.

28.09.2009 - F-pennuista ensimmäisenä lonkka- ja kyyynärkuvattuna Jekku, Br. Fox River:

                     Lonkat A/A ja kyynärpäät 0:0. Jekun uusia kuvia koirat ja kuvia sivuilla.

23.09.2009 - Dina kävi tänään ultraäänitutkimuksessa, josta selvisi, että MEILLE ON TULOSSA

                      PIKKUPENTUJA! Pentuja näkyi ultrassa vähintään 4 kappaletta. Pennut syntyvät

                     viikolla 44 ja ovat luovutusikäisiä viikolla 51. Pennut ovat mustia.

20.09.2009 - G-pennut kokoontuivat pentutreffeille. Jälleennäkemisen riemun lomassa

                     noudettiin damia, haisteltiin variksia ja valtavan suurta kania.

                     Kiitos käynnistä Sohvi, Chili, Pate, Buster ja Keesi sekä emo-Helmi perheineen!

                     Mukava oli nähdä teidät kaikki. Palaamisiin!

Kuvassa: Maija ja Sohvi, Johan ja Buster, Jaana ja Keesi, Jaana ja Helmi-emo, Satu ja Chili sekä Karita, Jani ja Pate

                   DD ahkeroi tänään Labradorinnoutajakerhon TOKO-kokeessa samoin tuloksin kuin

                    eilen, ALO 2/145 pistettä. Hieno homma.

19.9.2009 - DD UMN:n TOKO-kokeessa tuloksin ALO2/159 pistettä . Hyvä Deksu!

                   UMN palkitsi DD:n myös nimikkeellä ILOINEN TOTTELEVAINEN NOUTAJA!

12.9.2009 - Dora ja Miles Porvoon näyttelyssä. Tuloksina molemmille H.

                   Meille aikamoinen pettymys sekä myöskin suuri ihmetys. Tuomarina Johan Juslin.

08.9.2009 - Paljon onnea 1-vuotta täyttävälle Blondielle, Eagles One Bright Girl!!!!!

06.9.2009 - Dora Vantaalla Let`s Go näyttelyssä. Tulos JUN EH, JUK 2

                   Tuomari Harry Tast:

                   Erittäin hyvä tyyppi. Kaunis pää ja ilme. 1 P4 hampaista puuttuu. Löysää

                   kaulanahkaa. Selkä vielä pehmeä. Hyvä raajarakenne. Kyynärpäiden tulee

                  vielä tiivistyä liikkeessä. Iloisesti heiluva korkea häntä.

30.8.2009 - Elli osallistui Luumäellä ryhmänäyttelyyn tuloksin NUO ERI, NUK 4.

                  Tuomari Riitta-Liisa Lehtosen arvio:

                  Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää, ilme voisi olla pehmeämpi, Riittävä luusto, hyvin

                  kulmautunut. Hyvin kaareutuneet kylkikaaret. Hyvä karva ja häntä. Liikkuu hyvin.

23.8.2009 - Siiri teki sen - Labradorinnoutajakerhon Mejä-kokeessa Tammelassa VOI 1/41 pistettä

                   - FIN JVA!!!

                   ja DD samassa kokeessa AVO-luokassa AVO 1/47 pistettä - VOI-luokkaan!!

                   Huikeata!! Onnex olkoon koko porukalle ohjaajat Jarkko ja Jallu ja tukijoukot

                   Tiina ja Minttu!

                   Dina, Brighter`s Divina Commedia on tänään astutettu

                   Anssin, Mallorn`s Aint Mizbehavin kanssa. Neljän viikon kuluttua näemme ultrassa

                   saammeko marraskuussa pieniä uusia Brighter`s palleroita.

20.8.2009 - Siiri menestyi upeasti PHN:n mejä-kokeessa Hollolassa. Tulos VOI 1/41 pistettä.

                    Nyt jännittää, niin lähellä valioituminen. Onnittelut Siiri, Jarkko ja Tiina!

09.8.2009 - Hieno viikonloppu Brighter`s koirilla:

                   Lauantaina 8.8. Br. Fifty Cent "Taavi" Turun elonäyttelyssä.

                   Tuomari Dario Milosevic Kroatiasta, tulos JUN ERI 4.

                   Sunnuntaina 9.8. UMN:n Hirvihaarassa järjestämässä Mejä-kokeessa

                    Br. Daz Dillinger "DD" AVO1/48 pistettä

                    Br. Black Label "Siiri" VOI 3/

                    Suuronnittelut kaikille ahkerille harrastaville koirakoille!

04.8.2009 - Siiri jälleen Mejä-kokeessa tällä kertaa Hollolassa ja nyt tärppäsi,

                    Siirille tulokseksi VOI 1 ja pisteitä 40. Onneks olkoon Sirkka-Liisa Lirpukka ja

                    sen omistajat Jarkko ohjaajana ja Tiina tsemppari-järkkäilijänä.

02.8.2009 - Auran Nuuskujen järjestämässä Mejä-kokeessa Oripäässä Siiri ja Ella molemmat

                    kisasivat voittajaluokassa.

                    Siiri VOI 0 ja Ella VOI 2. Hyvä tytöt!

18.7.2009 - Blondie ja Dora taipumuskokeessa Antskogissa. Kumpikaan ei tänään onnistunut

                   hakutyössään, joten tulokseksi NOU0. Uudemman kerran sitten syksymmällä.

                   DD samassa paikassa Alo B-kokeessa ja tulos ALO 3. Hyvä Deksu ja Jallu!

15.7.2009 - Kuvia ja koirat osastoon lisätty nyt Dorasta kunnollisia kuvia, jotka on ottanut

                   Fanny Larsen.

     

14.7.2009 - Siiri  tänään PHN:n järjestämässä Mejä-kokeessa Hollolassa. Tulos AVO1 42 pistettä.

                   Siiri siirtyi tällä tuloksella voittajaluokkaan. Suuronnittelut Siiri, Jarkko ja Tiina kovasta

                   uurastuksesta.

13.7.2009 - D-pennut tänään 3-vuotiaita. Paljon onnea Helmi, Dina, DD, Duffy, Vilho, Muppe,

                   Retu, Elmo ja Arttu!

12.7.2009 - Karjaan näyttelyssä Dora.

                   Tuomari: Paula Rekiranta

                   Dora: Tyypiltään erinomainen nuori narttu, vahva pää, hyvä ilme ja korvat,

                   hieman löysää kaulanahkaa, hyvät lavat ja eturinta, hyvä rintakehän syvyys, hieman

                   pitkä lanne, hyvät reidet, karvapeite ok, yhden suuntaiset mutta hieman laiskat liikkeet.

                   JUN ERI, JUK1

                  

08.7.2009 - Dora, Fella, Blondie ja Demi Loviisan noutajaleirin match-showssa.-

                   Tuomarina Rune Fagerström:

                   Fella: 1-v, hyvä koko ja mittasuhteet, todella kaunis pää, jossa oikea ilme, hyvä

                   pigmentti, sopiva kaula, riittävä eturinta, riittävä rintakehä ikäisekseen, lyhyt lantio,

                   riittävä luusto, turhan iloinen häntä liikkeessä, tänään kesäkarvassa, miellyttävä

                   käytös.

                   Blondie: 8kk, erinomainen tyyppi ja koko, oikea raajakorkeus, hyvät rungon mitta-

                   suhteet, hyvän mallinen pää, tyypillinen ilme, keskivahva kaula, pysty olkavarsi,

                   riittävä rinnanympärys, hyvin kulmautunut takaa, sopiva luusto, tiiviit käpälät,

                   liikkuu hyvin, miellyttävä käytös, valitettavasti lyhyessä kesäkarvassa tänään, antaa

                   varmasti eri kuvan täydessä karvassa.

                   Dora: 13kk, erittäin hyvin kehittynyt, kaunis profiili seistessä, ajoittain korkea

                   häntä pilaa hienon kokonaisuuden, täydellinen silti feminiininen pää, jossa oikea ilme,

                   hyvä pigmentti, erinomainen kaula, hyvä eturinta, tasapainoisesti kulmautunut,

                   rintäkehä ei saa tulla syvemmäksi, selän tulee tiivistyä, erinomainen luusto, hyvä karva,

                   normaalit liikkeet, miellyttävä käytös.

                   Demi: 4,5kk, Hyvin kehittynyt ikäisekseen, erinomaiset rungon mittasuhteet,

                   hyvänmallinen pää, jossa upea ilme, hyvä kaula, sopivat etukulmaukset, hyvä

                   rinnansyvyys, riittävät takakulmaukset, vahva luusto, erinomainen karvan laatu,

                    pentumaiset liikkeet, ihastuttava luonne.

   

 05.7.2009 - Blondie ja Dora Hyvinkään näyttelyssä.

                   Tuomari Markku Santamäki:

                   Blondie: Rungon mittasuhteiltaan oikea, vielä kehitysvaiheessa oleva,

                   miellyttävä ilme, kevyt kuono-osa, riittävä luusto, hyvä rintakehän muoto,

                   tasapainoisesti kulmauteneet raajat, hyvät liikkeet. JUN EH

                   Dora: Sopivan kokoinen, mittasuhteiltaan oikea, ilmeikäs pää, pitkä hyvä kaula,

                   hyvä ylälinja, riittävän laaja rintakehä, kaula voisi olla kuivempi, hyvä luusto ja

                   raajojen kulmaukset, käyttäytyy avoimesti ja riittävän iloisesti, esittää itsensä

                   seistessä hyvin, mutta liikkeessa voisi olla ryhdikkäämpi. JUN EH, JUK2.

04.7.2009 - Eagles One Bright Girl, Blondie Tuusulan näyttelyssä.

                   Tuomari Murray Armstrong (GB):

                   Pleasing head with nice front, good shoulders, topline and quarters. Moved ok.

                   Needs to grow a new coat. Would like stronger bone. JUN EH.

27.6.2009 - Br. Cider Shot, Vili tänään Savitaipaleella NOME B-kokeessa, tulokseksi ALO1 ja

                   siirtyminen sillä AVO-luokkaan! Hieno homma, onnea Vili ja Nina!

12.6.2009 - Br. Daz Dillinger, DD, ensimmäisessä TOKO-kokeessa ja tulokseksi ALO2.

                   Onnex olkoon DD ja Minttu!

31.5.2009 - Br. Black Label, Siiri Mejä-kokeessa Tammelassa. Kuuman ja uuvuttavan päivän

                   tuloksena AVO2/37pistettä. Kohti toista ykköstä ja voittajaluokkaa mennään. Hienoa    

                   Siiri, Jarkko ja Tiina.

27.5.2009 - Brighter`s F-pennut viettävät tänään 1-vuotispäiviään.

                   Paljon onnea Fella, Elli, Dora, Cola, Jekku, Kaapo, Taavi ja Nori!

24.5.2009 - Tammelan Mejäkokeessa

                    Br. Black Label, Siiri AVO2/39 pistettä

                    JVA Br. Cinderella, Ella, VOI 1/45 pistettä

21.5.2009 - Labradorien erikoisnäyttelyssä Tuomarinkylässä

                   Pennut 7-9kk. Tuomari Marilyn Nightingale, Great Britain

                   Eagles One Bright Girl, Blondie:

                   Would have liked a little more move on the head. She has soft expression on eyes.

                   Good reach of neck. Deep strong body. A little narrow through the front. Good

                   quarters. Good coat. Move stedily.

                   Juniori nartut. Tuomari Manolo Quiejeiro, Mexico

                   Br. Foxy Lady, Fella. JUN EH

                   Good head. I would like to see a better friont angulation. Nic neck and topline.

                   Low tailset. I would like to see better rear angulation.

                   Br. Force Major, Dora. JUN ERI

                   Nice head. Good front. Very nice bone. Nice topline. Good rear. She is not in her best

                   coat. Very good mover. Good tailset.

                   Nuoret nartut. Tuomari Manolo Quiejeiro, Mexico

                   Br. Emphatic Edwina, Elli. NUO EH.

                   Good head. Good neck. I would like to see better front angulation. Good topline.

                   Good tailset. I would like to see better rear angulation and a little more bone for her

                   body.

                   Juniori urokset. Tuomari Marlyn Nightingale, Great Britain

                   Br. Fifty Cent, Taavi. JUN EH

                   Maskuliininen pää, mutta ei liian. Ystävälliset silmät. Hyvät kulmaukset edessä. Syvä

                   rinta. Hieman luisu lantio. Vahvat kulmaukset. Hyvä turkki ja häntä. Tarvitsee tiukentaa

                   liikkeitään.

                   Nuoret urokset. Tuomari Marilyn Nightingale, Great Britain

                   Br. Editor-In-Chief, Miles. NUO EH

                   Kind head and expression. Good front angulations. Deeo body. Level topline. Good

                   quarters. Would like better tai shape and coarser coat. Sufficient bone. Needs to

                   extend in movement.

                  

17.5.2009 - Uudet kuvat jo isoksi kasvaneesta Blondiesta sekä pikkuisesta Demistä.

10.5.2009 - Tänään äitienpäivänä Helmin pennuista viimeisimpänä muttei vähäisimpänä

                   uuteen kotiin on lähtenyt Brighter`s Gold Medal. Hyvää jatkoa "Kolli"!

09.5.2009 - Br. Force Major "Dora" Palveluskoirayhdistyksen näyttelyssä Tuomarinkylässä.

                   Tuomari Tarja Hovilan arvostelu Dorasta: JUN EH, JUK 3

                   "Erittäin hyvän tyyppinen feminiininen narttu, jolla on hyvät mittasuhteet. Hyvän

                    mallinen pää. Hyvä ilme. Riittävä kaula, hieman niukasti kulmautunut edestä,

                    niukasti takaa. Hyvä luusto, runko ja eturinta. Hieman lyhyt lantio, Hyvä karva.

                    Vielä löysyyttä kyynärpäissä, muuten liikkuu hyvin. "

05.5.2009 - Laumamme kuningatar "MADELIEF`S FIA" täyttää tänään 11 vuotta.

                   Paljon Onnea Fia! Onnittelut myös Fian sisaruksille Filille, Fionalle ja Fridalle!

                   Monet kiitokset Fian kasvattaja Helena Tuomaalalle Turkuun ihanasta koirasta.

03.5.2009 - "Vili" Brighter`s Cider Shot Taipalsaaren WT:ssä, ALO 3. Hyvä hyvä Vili ja Nina!

26.4.2009 - Kuvia osiossa muutama otos pikkuisesta Demistä, Br. Ginger Spice ja sen veljestä

                   "Kollista", Br. Gold Medal.

                   

                   Pentueet osio "under construction".

25.4.2009 - Lahden kansainvälisessä näyttelyssä esillä 3 Brighter`s narttua.

                   Tuomari Jukka Kuusiston arviot:

                   Br. Emphatic Edwina "Elli",JUN ERI, JUK4

                   Br. Foxy Lady "Fella" JUN ERI, JUK3

                  Br. Force Major "Dora" JUN ERI, JUK2

                  Doran arvostelu: "Kooltaan ja luustoltaan sopiva narttu. Hyvä pää. Vahva selkä.

                  Sopivasti runkoa. Hyvin kulmautuneet, oikea-asentoiset raajat. Hyvä häntä.

                  Liikkuu hyvin."

                  Ellin arvostelu: Mittasuhteiltaan sopiva, pienehkö narttu.  Oikean muotoinen pää.

                  Hyvä kaula, selkä ja runko. Hyväasentoiset raajat, jotka saavat vielä hieman

                  voimistua. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin.

                  Fellan arvostelu: "Sopivan kokoinen oikeat mittasuhteet omaava juniori narttu. Hyvä

                  pää. Vahva selkä. Sopivasti runkoa. Eturaajoissa hieman ulkokierteisyyttä.

                  Hyväasentoiset takaraajat. Hieman luisu lantio. Liikkuu hyvin.

                  Erinomaisia tyttöjä kaikki!

20.4.2009 - Lähtövuorossa uuteen kotiin tänään

                   Brighter`s Grand Canyon, "Osku".

                   Onnea matkaan pikkuinen!

19.4.2009 - Dora, Br. Force Major ja Kaapo, Br. Fredro Starr osallistuivat Sipoon ryhmänäyttelyyn

                   junioriluokissa.

                   Dora - JUN ERI, JUK1, PN1, SERT, ROP

                   Kaapo - EH, JUK3

                   Tuomari Matti Luoson arvio Dorasta:

                   "Erinomainen tyyppi, ikäisekseen hyvin kehittynyt jun narttu. Hyvä ilmeinen kaunis pää.

                    Oikea purenta, hammas puutos. Hyvä kaula ja niskalinja. Hyvä luusto, melko hyvät

                    käpälät. Ikäisekseen hyvin kulmautunut runko ja eturinta. Liikkuu hyvin,

                    miellyttävä luonne".

                   Dora oli nyt napakymppi. Olemme niin onnellisia.

18.4.2009 - Dinalle, Br. Divina Commedia, tehtiin eläinlääkäriasema Apexissa silmätarkatus ja

                    silmät olivat terveet.

13.4.2009 - Pönötyskuvat pennuista nyt pentueet osiossa.

11.4.2009 - Uuteen kotiin lähtivät tänään

                   Brighter`s Go For It, "Keesi"

                   Brighter`s Galileo Galilei, "Kalle"

                   Hyvää jatkoa pikkupallerot!

10.4.2009 - Tänään pennut 7 viikon ikäisiä ja uusiin koteihinsa lähtivät

                   Brighter`s Ginger Ale, "Chili"

                   Brighter`s Guess What "Sohvi"

                   Brighter`s Gordon Bleu, "Pate"

                   Brighter`s Gossip Girl, "Viivi"

                   Brighter`s Ghoong Tord, "Jojo"

                   Onnea matkaan pikkuiset!

07.4.2009 - Ensimmäiset pönötyskuvat otettu pennuista. Ilmestyvät pian pentueet osioon.

                   Pennut tutustuneet nyt varikseen ja kaniin. Jokainen pikkupallero uskaltautui

                   tarttumaan riistaan.

                   Pennut ovat myös tutustuneet jo useita kertoja talon muihin koiriin.

                   Dora ja Ada ovat ihastuksissaan. Kellahtavat lattialle ja antavat pentujen

                   kiipeillä vatsan päällä huvittuneet ilmeet naamallaan.

                   Fia-"grand grand maam" ei piittaa pennuista. Se jää mieluusti kauemmaksi

                   loikoilemaan. Dina ja Coxi seuraavat sivusta touhuja ja palauttavat pennut

                   ruotuun heti, jos ne käyvät liikaa lähentelemään.

06.4.2009 - Pennut saivat mikrosirut niskaansa ja eläinlääkäri tarkasti kaikki terveet pikku-

                   pallerot. Hyvin on elämä aluillaan.

04.4.2009 - Pennut saaneet kolmannen matokuurinsa ja ovat nyt kuuden viikon ikäisiä.

                   Pääsivät viikolla myös pihalle tepastelemaan. Aika viileä maa vielä mutta ei se pentuja

                   haitannut, enemmänkin kasvattajaa. Ulkoilemaan pääsevät heti uudestaan kunhan

                   vesisade lakkaa.

                   Dora käväisi Hausjärven ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Saija Juutilainen, jonka

                   arvostelu kuuluu seuraavasti: JUN ERI, JUK 1, PN3

                   " 10kk, miellyttävä, tasapainoisesti kehittynyt. Hyvä runkoinen ja luustoinen juniori,

                   joka voisi olla hieman napakammassa kunnossa. Erinomainen pää ja ilme ja kulmaukset.

                   Hieman pysty häntä liikkeessä. Liikkuu erinomaisin askelpituuksin ja voimalla. Mukava

                   luonne."

                                  

29.3.2009 - Pennut viiden viikon ikäisiä. Emo-Helmi lähtenyt kotiinsa ja pennut pärjäävät nyt

                   ilman emoa. Pennut syövät neljä kertaa päivässä suuren annoksen penturuokaa

                   piimällä höystettynä. Tänään taas manikyyri ja punnitus. Painoa tullut viikossa

                   800 - 1000g.

                   Sauli 6v. kävi eilen tapaamassa pentuja ja palkitsi "pörröisimmän, söpöimmän ja

                   kilteimmän" pennun, josta kuva Saulin tekemä mitalli kaulassa kuvia osiossa.  

                   Ensimmäinen kilpailuvoitto keltaiselle urospennulle, onneksi olkoon pentu.

23.3.2009 - Uudet kuvat tähtisilmä Colasta, Brighter`s Fido Dido.

                   Illat kuluvat pentukehässä pentujen pureskeltavana. Pennut syövät jo 4 kertaa

                   päivässä kiinteää penturuokaa. Matokuuri annettu toistamiseen. Painoa tullut hurjasti

                   lisää. Vilske lisääntyy ja lelut ovat kovassa käytössä. Pennut varsin leppoisia ja

                   rauhallisen oloisia. Ei kovaa meteliä, nukkuvat vielä enimmäkseen ja heräävät iloisina.

                   Ensimmäiset vieraat käyneet jo katsomassa uutta pentuaan. Tällä viikolla tavataan myös

                   muita pentujen mahdollisia uusia perheitä.

                  

21.3.2009 - Pentujen kasvokuvia pentueet osiossa.

20.3.2009 - Pentueet osiossa uusia kuvia pennuista. Pennut nyt 4 viikkoisia.

15.3.2009 - Brighter`s koiria Tampereen näyttelyssä.

                   Labradorinnoutaja kehää tuomaroi Marion Hopkinson Iso-Britanniasta.

                   Brighter`s Fifty Cent, "Taavi" JUN ERI

                   Brighter`s Daz Dillinger, "DD", AVO EH

                   Brighter`s Dipsy Darius, "Elmo", AVO ERI, AVK 3

                   Brighter`s Force Major, "Dora", JUN ERI , JUK 2, PN 2, VASERT

                   Kasvattajaryhmässä koko porukka ja tuloksena 2. sija ja KP.

                   Uuvuttava ja pitkä mutta hieno päivä meillä kaikilla.

                   Doran arvostelu minulla on tässä heti näytillä ja se kuuluu näin

                   " Lovely head. Quality all through. Good neck, front, bone. Feet a little flat.

                   Excellent quarter, coat, tailset. Good wrapped tail. Sound and free on the move".

                   ja ryhmän arvostelu

                   "A rgoup of sound dogs but all very different in type. The youngest beeing by far

                    the best".                

14.3.2009 - Syntymäpäiväsankareina tänään A-pennut.

                   Onnea 8 vuotiaalle Alballe, Siirille, Sarikalle, Adalle, Tepolle ja Eetulle!

11.3.2009 - Pennuilla kaikilla silmät apposen auki. Tepastelevat ympäriinsä, pieniä

                   painiotteita, murinaa, hassuja haukahduksia. Helmi-emo imettää ahkerasti.

                   Pennut saivat tänään munakokkelia. Nam, nam. Myös jauhelihakermaviilimössö

                   on hyvää pentujen mielestä. Pennut ovat siirtyneet myös jo isompaan aitaukseen.

09.3.2009 - Ryhmäkuvauksissa Mevetissä 4 nuorukaista. Eläinlääkäri Per Axellsonin antamat

                   tulokset:

                   Brighter`s Emphatic Edwina, "Elli", lonkat AA, kyynärät 00, silmät OK

                   Brighter`s Editor-In-Chief, "Miles", lonkat AA, kyynärät 00, silmät OK

                   Brighter`s Eats All Shoes, "Rölli", lonkat AA, kyynärät 00, silmät OK

                   Brighter`s Duffy Doom, "Duffy", lonkat AB, kyynärät 00, silmät OK

                   Hieno homma, saamme olla tyytyväisiä!

07.3.2009 - Valkealan ryhmänäyttelyssä kävivät tänään "Fella", Br. Foxy Lady ja "Elli",

                    Br. Emphatic Edwina.

                    Tuomari Elina Tan-Hietalahden arvostelut:
                    Fella: JUN ERI, JUK 2

                    Erittäin sievä narttu. Kaikin puolin äärimmäisen narttumainen. Kaunis pää, hyvä ilme,

                   hyvät korvat ja purenta. Erittäin hyvin kehittynyt ikäisekseen. Hyvä etuosa, hyvä kaula

                   ja selkälinja, hyvä runko, vahva hyvä turkki, hyvä takaosa. Voisi liikkua hieman

                   leveämmin takaa. Sivusta erittäin hyvät liikkeet, harmoninen rakenne. Kaunis katsella.

                   Elli: JUN H

                   Narttumainen, vielä hyvin pentumainen. Sopivankokoinen, hyvämuotoinen pää, melko

                   suora edestä, eturinnan tulisi olla selvempi, tummat silmät, hyvä purenta, hyvät korvat

                   ja muutenkin hyvä pää, hyvä väri, alusvillaa saisi olla enemmän, seisoo hieman

                   ranskalaisittain, hyvä takaosa, hännän tulisi tyvestä olla paksumpi, melko sileä

                   karvanlaatu, erittäin hyvä luonne.

                   Hienoa Brighter`s tytöt! Kuvat osiossa tytöt näyttelyssä.

06.3.2009 - Pennut tänään 2 viikon ikäisiä. On matokuurin aika. Hyh, kuinka se maistui

                   pennuista pahalta. Kynnet leikattiin myös ensimmäistä kertaa.

                   Pennut kasvaneet sopivasti. Helmillä maitoa riittää.

02.3.2009 - Pennut tänään 11 päivän ikäisiä. Silmät sisänurkistaan jo vähän auki. Painoa ja

                   pyöreyttä tullut sopivasti. Osa tapailee jo askelia, huojuen ja kellahtaen sitten

                   kyljelleen. Vikinää ja kiljumista kuuluu pentulaatikosta nokosten jälkeen.

                   Helmi-emo imettää tunnollisesti ja huolehtii erinomaisesti jälkeläisistään.

                   Uusia kuvia pennuista.

21.2.2009 - Br.Duffy Doom, "Duffy", muutti tänään takaisin synnyinsijoilleen Lohjalle Anne Majurin

                   kaveriksi. Hyvää jatkoa Duffy!

                   Pennut tänään yhden vuorokauden ikäisiä. Emonmaito maistuu ja massut pullistuvat.

                   Kaikki rauhallista pentulaatikossa. Osalta pennuista napanuora jo kuivunut ja

                   tipahtanut.

                   Kuvia osiossa ensimmäiset kuvat pennuista ja pari otosta myös kotia muuttaneesta

                   2,5 vuotiaasta Duffystä.

20.2.2009 - "Helmi", Br. Dolce Gabanna pyöräytti tänään meille 10 uutta labradorinnoutajaa.

                    Pennuista 2 on mustia uroksia, 4 keltaisia uroksia ja 4 keltaisia narttuja.

                    Kaikki pennut ovat vankkoja ja jänteviä. Helmi-äiti uinuu väsyneenä mutta ilmeisen

                    onnellisena pentulaatikossa pentujen ympäröimänä suuren uurastuksen jälkeen. Koko

                    konkka ronkka syntyi yllätykseksemme varsin ripeästi 4 tunnin sisällä.

08.02.2009 - Brighter`s Force Major "Dora" osallistui Helsingin Kaapelitehtaan pentunäyttelyyn

                     tuloksena ROP1, KP, RYP3. Hienoa Dora!

                     Tuomari Unto Timosen arvostelu Dorasta:

                     " Vahvaluustoinen, hyvälinjainen narttupentu. Hyvä pää, tummat silmät.

                      Erinomainen eturinta. Hyvät raajat. Hyvä rungonmuoto. Hyvä ylälinja.

                      Hyvä kinnerkulma. Liikkuu tasapainoisesti."

01.02.2009 - Brighter`s C-pennut viettävät tänään 3-vuotispäiviään.

                     Paljon onnea Ella, Osku, Vili, Kapu ja Sulo!

24.01.2009 - "Taavi", Br. Fifty Cent osallistui tänään Turun Kv-näyttelyyn.

                     Pentuja tuomaroi Ligita Sake Latviasta. Taavi sijoittui hienosti kolmanneksi

                     ja sai seuraavanlaisen arvostelun:

                     "Oikeantyyppinen pää ja ilme. Riittävän vahva ylälinja. Oikeat kulmaukset. Oikea

                     massa. Liikkuu hieman ahtaasti takaa. Voisi olla enemmän yhdensuuntaiset liikkeet

                     edessä. Jalat tarpeeksi tiukat. Tarvitsee kehäharjoittelua. Liikkuu hyvin kun haluaa."

                    

19.01.2009 - Helmin ultraäänikuvissa näkyi tänään ainakin 5 pikkupentua.
                      Viiden viikon kuluttua saamme hoidella taas pikkuisia.

01.01.2009 - Onnellista Uutta vuotta 2009!

24.12.2008 - Kennel Brighter`s toivottaa kaikille kasvateilleen ja ystävilleen oikein
                     mukavaa ja rauhallista Joulunaikaa!

19.12.2008 - Brighter`s Dolce Gabanna "Helmi" on tänään astutettu FIN MVA Follies Trovatoren
                     kanssa. Astutus uusitaan vielä pari kertaa. Toivottavasti saamme Helmikuun lopulla
                     uusia pieniä Brighter`s palleroita. Pallerot voivat olla väriltään mustia ja keltaisia.

10.11.2008 -  Matkasimme tänään Mintun ja Jallun kanssa Ruotsiin noutamaan meille yhteis-

                      omistukseen pennun.
                      Tervetuloa Eagle`s One Bright Girl, "Blondie"!

                      Monet kiitokset Bibbille ja Nettanille Eagle`s Kenneliin suloisesta pennusta!
                      Stort tack åt Bibbi och Nettan från Eagle`s Kenneln om en mycket söt valp!

08.11.2008 - Tänään syntymäpäiväsankareita ovat Brighter`s B-pennut vuosimallia 2003.

                      Onnellista 5-vuotispäivää Siiri, Coxi, Jasper, Honey, Edi ja Sulo!

                     

06.11.2008 - Tänään onnittelemme 1 vuotta täyttäviä E-pentuja.

                      Paljon onnea Elli, Miles, Masi, Rölli, Jesse, Piki ja Roope!

02.11.2008 - Br. Force Major "Dora" osallistui tänään Myyrmäkihallissa pentunäyttelyyn
                     Tulos: ROP-pentu, RYP 2. Hienoa pikku-Dora 5kk!
                     Tuomari Soile Bisterin arvio Dorasta:
                     Hyvin kaunis, erinomaisen tyyppinen, hyvin kehittynyt, tasapainoinen
                     narttupentu. Hyvin lupaava pää ja ilme. Erinomainen runko ja kulmaukset.
                     Lupaava ylälinja ja häntä. Liikkuu hyvin. Lupaava karva. Ihastuttava luonne             .

01.11.2008 - Pentunäyttelyssä Turussa tänään Br. Fifty Cent, "Taavi". Taavi sai kunniapalkinnon.

                     Hienoa Taavi!

                     Tuomarin arvio Taavista:

                     Mittasuhteiltaan oikea, erinomisessa karvapeitteessä esiintyvä nuori urospentu.

                     Hyvät pään linjat. Hyvänkokoiset, oikein sijoittuneet korvat.

                     Kapeahko runko. Suuret käpälät. Raajoissa erinomaiset kulmaukset. Hyvä

                     häntä. Hyvä luonne.

                   

19.10.2008 - F-pentujen pentutreffipäivä. Koolla koko pentue ja niiden emo Coxi.
                     Sateesta huolimatta pääsimme treenaamaan hiukan myös noutamista,

                     pyörähdimme näyttelykehässä ja haistelimme varista ja kania.

                     Dora-pikkuinen nukkuu tuolla patjallaan lopen uupuneena.
                     Kiitos käynnistä Jekku, Nori, Taavi, Elli, Fella, Kaapo ja Cola perheineen!

                     Oli oikein mukava nähdä teidät kaikki. Tapaamisiin taas.

12.10.2008 - Kirkkonummella tänään Labradorinnoutajayhdistyksen Puppy&Veteran

                     showssa olivat näytillä F-pentueesta Taavi, Kaapo, Fella ja Dora sekä

                     mummo Fia. Kaiki saivat hyvät arvostelut. Kaapo sijoittui ryhmänsä toiseksi,

                     Dora neljänneksi ja Fia kolmanneksi. Kuvia osiossa muutama otos.

05.10.2008 - DD, Brighter`s Daz Dillinger ja Dina, Brighter`s Divina Commedia kävivät

                     Helsingin Palveluskoiraharratajat ry:n järjestämässä luonnetestissä.

                     DD sai tämän päivän ryhmässä eniten pisteitä, +246 ja Dina toiseksi eniten,+240.
                     Hienot pisteet sisko ja sen veli. Onneksi olkoon!

                     Siiri, Brighter`s Black Label ahkeroi jälleen Mejä-kokeessa. Nyt äetsässä ja

                     tulokseksi tuli tällä kertaa AVO 3 ja pisteitä 26.

21.09.2008 - Juhlimme Ellan valioitumista ravintola Skylinessä. Kuvia sivustolla muutama

                     otos iloisista ja onnellisista juhlijoista.

14.09.2008 - Ella Elisabeth ensimmäinen on tänään Pellingin Mejä-kokeessa saavuttanut

                     kolmannen VOI 1 tuloksensa ja on nyt oikeutettu Suomen metsästysjälkivalio-

                     titteliin. Ella on siten myös Kennel Brighter`sin ensimmäinen valion arvon saavuttanut

                     koira. Miten ylpeitä sinusta olemmekaan Ella. Jarkkoa kiitämme taidokkaasta ja Jarkkoavak  vahvasta panostuksesta Ellan kanssa tehtyyn työhön sekä Tiinaa                               

                     aloitteellisuudesta ja kaikesta siitä työstä, mitä tarvitaan, että voidaan menestyä

                     tässä mielenkiintoisessa ja työntäyteisessä lajissa. KIITOS!

13.09.2008 - DD, Br. Daz Dillinger osallistui ensimmäistä kertaa Nome B-kokeeseen Mjösundissa.

                     Tuomarina Markku Bräyschyl. Tulos Alo 3. Hieno aloitus DD. Onneksi olkoon

                     DD ja Jallu. DD on osallistunut myös käytännön metsästykseen ja osoittautui siinä

                     oikein päteväksi metsästyskaveriksi.

07.09.2008 - Ella Mejä-kokeessa. Tulos VOI 3. Kolmatta VOI 1:stä kohti mennään.

24.08.2008 - Ella ja Siiri Virtaalla Mejä-kokeessa. Ella VOI 1 ja Siiri tällä kertaa AVO 0.

                     Hienoa Ella, Siirille onnenpotku seuraavaan koitokseen.

10.08.2008 - Siiri jälleen Mejä-kokeessa, nyt Valkeakoskella ja loistavin tuloksin, AVO 1 ja

                     pisteitä 44. Paljon onnea Siiri! Onnittelut myös kovasti uurastaneille Jarkolle ja

                     ja Tiinalle hienosta työstä!

                     Ryhmä Brighter`sejä vietti myös mukavan näyttelypäivän sateisena mutta

                     osin myös aurinkoisena sunnuntaipäivänä Helsingin Tuomarinkylässä.

                     Tuomari Paula Rekirannan näkemykset koiristamme:

                     Br. Enormous Ego, Masi: JUN EH ja 4. sija

                     Vankkarunkoinen nuori uros. Hieman pyöreä kallo, aavistus poskia.

                     Hyvät korvat. Hyvä eturinta. Erinomainen rinnansyvyys. Lyhyt lantio.

                     Niukka polvi- ja kinnerkulmaus. Hyvä luusto ja karvapeite.

                     Yhdensuuntaiset liikkeet.

                     Br. Editor-In-Chief, Miles:  JUN EH ja 3. sija

                     Erittäin hyvätyyppinen, vielä kovin löysässä kunnossa oleva nuori uros.

                     Kapea ja hiukan takaluisu kallo. Riittävä kaula, hyvä eturinta. Erinomainen

                     rintakehä. Hieman lyhyt lantio ja niukka polvikulmaus. Hyvä häntä.

                     Vielä löysät ja pentumaiset liikkeet, peitsaa mielellään.

                     Br. Daz Dillinger, DD: KäY H

                     Linjakas, kovin kapearunmoinen ja hieman ilmava uros. Hyvä pään malli

                     ja ilme. Hyvä kaula, pystyt lavat. Hyvä eturinta. Hieman litteä rintakehä.

                     Oikein kulmautunut takaa. Hyvä karvanlaatu. Sujuvat liikkeet.

                     Br. Divina Commedia, Dina: AVO EH

                     Erittäin hyvätyyppinen, hieman pönäkässä kunnossa esitetty narttu.

                     Hyvä kallo, kevyt kuono.osa. Hieman tuima ilme. Riittävä kaula. Erinomainen

                     tilava runko. Hieman lyhyt lantio. Leveä reisi, hyvä karva. Raajaluusto voisi

                     olla hieman voimakkaampi.

                     Br. Emphatic Edwina, Elli: JUN H:

                     Hyvätyyppinen mittasuhteiltaan oikea nuori narttu. Kaunis narttumainen pää,

                     hyvä kaula ja eturinta. Riittävä rinnansyvyys. Lyhyt lantio. Tällä hetkellä hieman

                     takakorkea, etenkin liikkeessä. Hyvä karva. Olisi edukseen timmimmässä kunnossa.

                     Madelief`s Fia, Fia: VET ERI 1, ROP VET

                     10-vuotias reippaasti, iloisesti esiintyvä vanha rouva, joka on ikäisekseen

                     hyvässä kunnossa. Hyvä ilme, runko ja raajat. Liikkuu vielä hyvin.


03.08.2008 - Siiri, Br. Black Label osallistui Jarkon kanssa Hirvihaarassa Mejä-kokeeseen.

                     Tulos AVO 0. Ens viikonloppuna uudestaan paremmalla onnella.

27.07.2008 - Ella, Br. Cinderella jäljesti tänään Jarkon kanssa Rengon Mejä-kokeessa

                     tuloksen VOI 1. Aivan upeeta, onneksi olkoon Ella, Jarkko ja Tiina!

                     Kokeen järjesti Hämeenläänin metsästysseura ja tuomarina toimi Mauno Koivula.

                     Ja näin koe kulki: Määrätietoinen lähtö. Jäljestää halukkaasti sopivalla vauhdilla.

                     Muutamia tarkistuslenkkejä. Kuumuus vaikutti varmaan koiraan, koska se välillä

                     seisoskeli. Lopussa piristyi ja matka taittui mukavasti. Kulmissa ei vaikeuksia.

                     Merkkasi makuut. Katko teetti vähän töitä, mutta koira selvitti sen. HYVä JäLKIKOIRA.

                     Pisteet 41. Palkinto VOI 1.       

             

18.07.2008 - Lähtövuorossa tänään viimeisinä Br. Foxy Lady "Fella" ja meidän mukana

                     sen jälkeen mökille Br. Force Major "Dora". Kaikille pennuille hyvää jatkoa!

17.07.2008 - Ja tänään uusiin koteihin lähtivät Br. Flash McQueen "Elli",

                      Br. Fido Dido "Cola" ja Br. Fredro Starr "Kaapo". Onnea matkaan!

                   

16.07.2008 - Tänään 3 pentua on lähtenyt uusiin koteihin. Hyvää matkaa

                     Br. Fond du Lack "Nori", Br. Fifty Cent "Taavi" ja Br. Fox River "Jekku"!

13.07.2008 - Brighter`s D-pennut viettävät tänään 2-vuotispäiviään.                    

                     Paljon onnea Helmi, Muppe, Arttu, Retu, Duffy, DD, Vilho, Elmo ja Dina!

                    

                     Pennuilla tänään ohjelmassa riistaan tutustuminen. Kaikille pennuille

                     mieluisin oli kani. Varis maistui pahalta mutta jokainen uskaltautui siirtämään

                     linnun tavalla tai toisella eteenpäin. Pari otosta kuvia-sivustolla.

10.07.2008 - Tänään pennut ovat käyneet eläinlääkärin tarkastuksessa ja ovat saaneet

                     mikrosirut niskaansa. Kaikki pennut terveitä, hyväkuntoisia palleroita.

                     Pentukehässä jo aika hurja meno. Alkavat olla pian valmiita lähtemään synnyin-

                     pesästään suureen maailmaan.

      

08.07.2008 - Kolmas madotus pennuilla. Ei hyvää pentujen mielestä. Seuraava madotus sitten

                    onneksi vasta kymmenen viikkoisena ja helpommassa muodossa ruokaan piilotet-

                    tuna. Vilske on kova pentukehässä. Ruokaa menee jo valtavia määriä.

                    Pennut painavat jo lähelle viittä kiloa. Yksi jo ylikin.

05.07.2008 - Pennut tänään toista kertaa ulkona ulkoaitauksessa. Sateen ja kylmän ilman vuoksi

                     pennut ovat pääasiallisesti olleet sisällä. Mukava on tepastella pehmeällä nurmikolla.

                     Coxi-emo on lähtenyt Sarin luokse. Pennut ovat tutustuneet myös talon muihin koiriin.

                     Fia-mummoon, Ada-tätiin, joka on aina heti ottanut pennut hoiviinsa, Dina-isosiskoon,

                     joka ei oikein ymmärrä miten pennun kanssa pitäisi olla. Pentujen kynnet on leikattu

                     useaan otteeseen.

                   

02.07.2008 - E- pentujen taipparitreeneissä Kallahdessa. Daminhaku vedestä onnistui jo
                     jokaiselta. Palautuksissa vielä parantamista. Niin hyvänmakuista levää oli rannassa

                    että sitä piti maistella ennenkuin dami saatiin ohjaajalle. Sähisevät joutsenet

                    häiritsivät innokkaita oppilaita. Treenejä jatketaan kesälomien jälkeen.

28.06.2008 - Vili, Br. Cider Shot, on suoriutunut Nome -B kokeesta Valkealassa tuloksella

                      ALO2. Loistavaa jälleen Nina ja Vili!

25.06.2008 - E-pentujen taipparitreenit jatkuivat. Tänään treenattiin sivulle tuloja, ykkös-

                     markkeerauksia metsään ja veteen. Kaikki noukkivat damin vedestä tavalla tai

                     toisella. Hyvällä alulla ollaan.

24.06.2008 - Pennuille toinen madotus. Ei maistunut tälläkään kertaa. Painoa on tullut jo

                     hurjasti lisää. Pennut syövät jo neljä kertaa päivässä kiinteää penturuokaa.

23.06.2008 - Ensimmäiset uudet perheet ovat käyneet pentuja katsomassa. Viikon sisällä

                     kaikkien pentujen uudet perheet käyvät meitä tapaamassa.

16.06.2008 - Pennut saivat tänään ensimmäistä kertaa nokareet jauhelihaa ja kermaviiliä.
                     ja kyllähän maistui. Vikisten ja lisää hamuten ne joutuivat takaisin pentuaitaukseen.

                    Huomenna lisää. Pennut ovat kolminkertaistaneet painonsa. Osaavat tepastella

                    ympäriinsä ja painia keskenään. Ihmettelevät omaa ääntään: murinaa ja haukahduksia.

                    Enimmäkseen kuitenkin uni maittaa vielä.

15.06.2008 - Kokoonnuttiin  E-pentujen ja niitten Edi-enon kanssa Kallahteen kalamajalle

                     treenaamaan taipumuskokeita varten. Viilattiin luoksetuloa, damin kantamista             

                     ja palautusta, pistäydyttiin vedessä ja nuuskittiin varista ja kania. Lopuksi paistettiin

                     makkaraa ja syötiin Tuulikin iki-ihanaa pullaa. Kotiläksyksi kaikki saivat luoksetulo-

                     harjoituksia ja damin palautuksia kauniisti ohjaajan käteen.

                              
 10.06.2008 - Pennut tänään 2 viikon ikäisiä. Muutamalla silmät jo kokonaan auki. Ensimmäinen

                     madotus pennuille, pahaa oli, yäk, yäk. Matolääkettä myös koko poppoolle.

08.06.2008 - Lohjan näyttelyssä, jossa tuomarina Lilian Hanniste Virosta, kunnostautuivat

                     loistavasti Siiri sekä sen 3 juuri 7kk täyttänyttä pentua:

                     Masi (Br. Enormous Ego) ROP pentu KP
                    "Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää. Oikea purenta. Tummat silmät. Hyvä selkälinja ja häntä.
                     Riittävä eturinta ja rintakehä. Hyvät raajat. Vapaa liikunta."
                   
  Miles (Br. Editor-In-Chief) 2. KP
                     " Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää. Oikea purenta. Alaleuvasta molemmin puolin puuttuu
                      P4. Tummat silmät. Hyvä selkälinja ja häntä. Riittävä eturinta ja rintakehä. Hyvät

                      raajat. Vähän raskas liikunta."

                     Elli (Br. Emphatic Edwina) 2. KP
                     " Hyvä tyyppi. Keskikokoinen. Hyvä pää. Tummat silmät. Hyvä selkälinja. Riittävä
                     eturinta ja rintakehä. Hyvät raajat. Liikkuu vapaasti."
                     Siiri (Br. Black Label) AVO ERI 3.

                     " Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä pää. Oikea purenta. Yläleuasta molemmilta puolilta

                     puuttuu P3. Tummat silmät. Hyvät korvat. Vähän pehmeä selkä. Hyvä häntä. Vahva

                    eturinta ja rintakehä. Vähän raskas vatsalinja. Hyvät raajat. Vapaat liikkeet."

05.06.2008 - Siiri osallistui Labradorinnoutajakerhon Mejä-kokeeseen Vihtijärvellä.

                      Tuloksena tällä kertaa AVO 0. TuomariTuovi Hentun arvio Siirin työskentelystä

                      kokeessa:
                      Rauhoitettu lähtö. Siiri jäljestää sekä maa että ilmavainua käyttäen sopivaa vauhtia.
                      1. sivulla jälki kulkee kallion päällä, Siiri kallion alla. Palaten kuitenkin uralle. Pian

                      tämän jälkeen Siiri nousee riistapolkua pitkin kallion päälle. Lenkittää takaisin

                      käydylle uralle ja tämän jälkeen pysähtyy kysyen apua ohjaajalta ja tuomarilta.
                      1. hukka. Aloituksen jälkeen piipahtaa vielä kalliolla, palaa uralle ja oikaisee kulman

                      eikä merkkaa makausta. 2 sivu kallion reunaa pitkin mallikasta jäljestystä jälkiuran

                      päällä. Hieman ennen 2 kulmaa tuuli painaa jäljen sivuun ja lopulta Siiri hukkaa

                      uran 2. hukka. Uusi aloitus hieman ennen kulmaa. Siiri ulkokautta makauksen ohi.

                      Lenkittää takana, lutaa lätäkössä, syö heinää, tuettuna kulmalle. Siirin tarmo loppui

                      kulmalle, koe keskeytetään. Hellesää uuvutti tänään jäljestäjän.

             

27.05.2008 - Coxi on pyöräyttänyt maailmaan 8 suloista pentua. 3 keltaista narttua ja 5 mustaa
                     urosta. Pennut painoivat kaikki 400 - 500g väliltä. Sekä emo että pennut voivat

                     mainiosti. Ruokailu sujuu hyvin ja tiheään.

17.05.2008 - DD, Br. Daz Dillinger on tänään suorittanut hyväksytysti palveluskoirien käyttäytymis-
                     kokeen. Onneksi olkoon DD ja Minttu!


10.05.2008 - Vili, Br. Cider Shot kävi tänään noutajien working testissä Valkealassa ja saavutti siinä

                      hienosti tuloksen NOWT ALO3. Hienoa Vili ja Nina!

05.05.2008 - Fia, Madelief`s Fia, tänään täysi KYMPPI! Juhlistimme tätä arvokasta ikää

                     MsDivinalla jo eilen, sunnuntaina, perhepiirissä. Onnittelut myös Fian sisaruksille,

                     Filille, Fionalle ja Fridalle.

29.04.2008 - Kävimme tänään Coxin kanssa ultraäänikuvassa. Kuvassa nähtiin ainakin

                     6 - 7 pentua. Innolla odotamme noin neljän viikon kuluttua syntyviä pikkuisia.
                     Coxilla nisät selvästi suurentuneet ja se on normaalia hellyydenkipeämpi.

05.04.2008 - Helmi ja Dina kävivät tänään Pertunmaalla ryhmänäyttelyssä.
                     Tuomari Paavo Mattilan arvostelut nartuistamme:

                     Helmi:   Hyvätyyppinen nuori narttu. Hieman kevyt kuono-osa. Ilme saisi olla
                     pehmeämpi. Niukasti kulmautunut edestä. Hyvä kaula + runko. Sopivat
                     takakulmaukset. Luusto voisi olla hieman vankempaa. Hyvä karva. Ohuehko
                     häntä. Saisi liikkua + esiintyä tasapainoisemmin. Laatuluokka NUO H.
                     Dina:    Hyvätyyppinen nuori narttu, jolla hyvätyyppinen pää. Ilme saisi olla pehmeämpi.

                     Hyvä kaula. Niukasti kulmautunut edestä, hyvä takaa. Saisi liikkua tehokkaammin.
                     Miellyttävä käytös, Laatuluokka NUO H.

28.03.2008 - Coxi on astutettu Mortin kanssa. Neljän viikon kuluttua tiedämme onko astutus

                      onnistunut.

14.03.2008 - Edi, Brighter`s Big Bang, muutti tänään uuteen kotiin Miran luokse Vuosaareen.
                     Onnea ja hyvää jatkoa uudessa kodissa!

23.02.2008 - E-pennuilla tänään ensimmäinen koulutuspäivä. Kouluttajaksi saimme
                     onneksemme Kim Lindénin. Aurinkoisessa mutta tuulisessa "talvipäivässä" saimme
                     kaikki paljon hyvää tietoa ja taitoja pennun kouluttamiseen. Monet kiitokset Kim!
                     Viikon päästä koulutus jatkuu.


11.02.2008 - Dina (Brighter`s Divina Commedia) kävi lonkka- ja kyynärkuvauksissa.
                     Terve tyttö, lonkat AA, kyynärät 00.

09.02.2008 -Tänään vietimme meillä Tapaninkylässä E-pentuelaisten treffipäivää. Paikalle

                     pääsivät pennuista Masi, Miles, Piki, Elli ja Jesse. Mukana myös pentujen äiti

                     Siiri, isosisko Ella, mummu Fia, täti Ada ja serkkutyttö Dina. Mukavan jälleen-

                     näkemisen lomassa ehdimme myös treenata vähän ykkös markkeerausta.

                     Hienosti kaikki lähtivät damin hakuun. Palautuksetkin onnistuivat osalla jo

                     aivan mallikkaasti. Lopuilla tarvitaan vain pikkuisen hienosäätöä ; )

                     Kiitokset osallistujille ikimuistoisesta päivästä!

                     Myös mummo, täti ja serkkutyttö lojuivat loppupäivän lopenuupuneina

                     mutta ilmeisen tyytyväisinä omalla patjallaan.

                   

02.02.2008 - Vietettiin Ellan ja Tiinan synttäreitä, paikalla yhteensä 23 koiraa, joista 13 oli
                     Brighter`s koiria. Kuvia osiossa otoksia paikan päältä.

16.01.2008 - Coxi (Brighter`s Black Magic) kävi tänään silmätarkastuksessa ja silmät olivat terveet.

01.01.2008 - Kotisivuille uusi ilme. Suunnittelu Magin Oy.

25.12.2007 - Tänään joulupäivänä kaikki pennut lähtivät uusiin koteihinsa. Onnea matkaan!

06.11.2007 - Syntynyt pentue yhdistelmästä Brighter`s Black Label, "Siiri"ja MVA Upward`s
                     Gunnar, "Gunu". Pentuja syntyi 7, joista 6 urosta ja 1 narttu. Kaikki pennut ovat
                     mustia.